VOLSTER: "Perfect Storm"

Οι Volster ξεπετάγονται με τον παρθενικό τους δίσκο “Perfect Storm” εν έτει 2018, είναι Σουηδοί και το δίδυμο που τους ίδρυσε είναι βετεράνοι της σουηδικής σκηνής και πρώην μέλη των Masquerade που δημιουργούσαν στα τέλη των 80’s και στις αρχές της δεκαετίας του ’90.

Με τους Ulf Andersson και Henrik Lundberg στα έγχορδα, κιθάρα και μπάσο αντίστοιχα, οι Volster εκμεταλλευόμενοι το demo που ηχογράφησαν το 1996 είπαν να δουλέψουν σοβαρά πάνω σε νέο υλικό 17 χρόνια μετά, το 2013.

Εν έτει 2018 πλέον, η παρθενική τους δουλειά αποτελείται από ένα μίγμα της μεταλλικής εμπειρίας του παρελθόντος με τους Masquarade και από ένα μοντέρνο μελωδικό hard rock με αρκετά southern στοιχεία. Δώδεκα τεμάχια μεσαίας κλίμακας και χωρίς ψηλές ταχύτητες είναι το συνολικό άκουσμα. Χωρίς να υπάρχει κάτι το εκστατικό, είναι μια δουλειά που βασίζεται μόνο στην “χαλαρή” μελωδία και στα υπέροχα solo του Ulf. Ένας δίσκος που αν δεν τον συμπλήρωνε και η πανέμορφη φωνή του Peter Tenning ίσως να πέρναγε και στα αζήτητα.

Παρόλα αυτά ακούγεται, τουλάχιστον, ευχάριστα όσες φορές και αν πατήσεις το play, χωρίς να σου χαλάσει την ακουστική και χωρίς να σου κόψει την όρεξη για το φαγητό. Όρεξη για μπίρα υπάρχει πάντα!

491

Avatar photo
About Αντώνης Ξενάκης 240 Articles
Σαββατογεννημένος της 13ης Ιουλίου του 1985 στην Αθήνα, με πρώτο συναυλιακό βίωμα περίπου το 1992 στην Σφεντόνα με Βασίλη Παπακωνσταντίνου, Λία Βίσση και Γιάννη Μηλιώκα, έπεσε στον σκληρό ήχο σε ηλικία 11 ετών αγοράζοντας το "The Number Of The Beast" των Iron Maiden. Έκτοτε ψάχτηκε αρκετά στον σκληρό ήχο, ταυτίστηκε μαζί του και τα τελευταία χρόνια τον υπηρετεί ενεργά ως συντάκτης του Rockway.gr, παρουσιαστής του Singloud Tv και ραδιοφωνικός παραγωγός του Octava Radio.