MONUMENT: "Hellhound"

Οι βρετανοί Monument ξαναχτυπούν με την 3η δισκογραφική τους δουλειά και έρχονται με όλες τις αξιώσεις να ανοίξουν για τους Iron Maiden φέτος το καλοκαίρι στο Rockwave Festival.

Το “Hellhound” αποτελεί το νέο τους δημιούργημα που θα κυκλοφορήσει στα τέλη Μαΐου και αποδεικνύει την τεράστια αγάπη των Monument για το κλασικό heavy metal των 80’s και κυρίως την αγάπη τους στους Iron Maiden και στον βρετανικό χώρο γενικότερα.

Πατώντας το play ακούς το “Blazon Stone” των Running Wild με την ονομασία “William Kidd” αλλά γρήγορα τα υπόλοιπα κομμάτια σε καταπίνουν και οδηγούν το μυαλό σου στις κλίμακες που μας έμαθαν οι Iron Maiden. Συνεχείς μελωδικές δισολίες και εναλλασσόμενα riff από το εξάχορδο ντουέτο, είναι το πρωταγωνιστικό ύφος της μπάντας με κλίμακες mid και high tempo και την μπασογραμμή να κάνει αισθητή της παρουσία της ακόμα και με lead εισαγωγές.

Όλα καλά μέχρι εδώ, αλλά δεν πιστεύω πως είναι δουλειά για απαιτητικούς. Όλες οι εμπνεύσεις έρχονται κατευθείαν από την δισκογραφία του προαναφερθέντος μεγαθηρίου και αυτό γίνεται αμέσως αντιληπτό ακόμα και από τα φωνητικά του Peter Ellis που φαντάζει σαν άλλος Bruce Dickinson πίσω από το μικρόφωνο.

Κλείνοντας, υπάρχουν και δύο τίγκα άρτια εκτελεσμένες διασκευές. Μια του “Long Live Rock ‘n’ Roll” των Rainbow και μια του “Deja Vu” των Maiden… Tυχαίο;;; Δε νομίζω…

590

Avatar photo
About Αντώνης Ξενάκης 240 Articles
Σαββατογεννημένος της 13ης Ιουλίου του 1985 στην Αθήνα, με πρώτο συναυλιακό βίωμα περίπου το 1992 στην Σφεντόνα με Βασίλη Παπακωνσταντίνου, Λία Βίσση και Γιάννη Μηλιώκα, έπεσε στον σκληρό ήχο σε ηλικία 11 ετών αγοράζοντας το "The Number Of The Beast" των Iron Maiden. Έκτοτε ψάχτηκε αρκετά στον σκληρό ήχο, ταυτίστηκε μαζί του και τα τελευταία χρόνια τον υπηρετεί ενεργά ως συντάκτης του Rockway.gr, παρουσιαστής του Singloud Tv και ραδιοφωνικός παραγωγός του Octava Radio.