BESVÄRJELSEN: “Vallmo”

Besvärjelsen. Besvärjelsen. Πάμε άλλη μία. Besvärjelsen.

Κάντε εξάσκηση στην προφορά γιατί είναι ένα όνομα που προβλέπεται να χρησιμοποιηθεί αρκετά τον επόμενο καιρό, μιας και το κουιντέτο από την Σουηδία με το ντεμπούτο του ορίζει το σύγχρονο occult rock.

Δεν αρκούνται βλέπετε σε ανακύκλωση και ανακάτεμα 70s και 80s επιρροών σε revival φόρμες, αλλά παίζουν με το ψυχεδελικό ροκ, το doom, το stoner και το αγνό heavy rock για να δημιουργήσουν ένα συνδυασμό ήχων που ενώ ακούγεται γνώριμος δεν είναι κατ’ ουδένα λόγο στείρα αντιγραφή. Έχοντας στις τάξεις τους μέλη που προέρχονται από διαφορετικές ηχητικές συμμορίες, όπως Dozer, Afgrund, Oak και The Mists of Avalon, συν την χαρακτηριστική frontwoman Lea Amling Alazam, πετάγονται με άνεση από τα χωράφια των Witchcraft σε αυτά των Windhand για να καταλήξουν στους Jex Thoth δια μέσω Ruby The Hatchet.

Καταλαβαίνω, είστε επιφυλακτικοί πλέον με αυτό τον χώρο, και καλά κάνετε. Μην σνομπάρετε όμως τα παιδιά από την Στοκχόλμη, ακούστε απλά το “Röda Rummet” και αν δεν σας εξάψει την περιέργεια να ακούσετε και τον υπόλοιπο δίσκο (με τον προβλεπόμενο τίτλο “Παπαρούνα”) τότε πάω πάσο. Εμένα πάντως με κερδίσανε με την πρώτη ακρόαση.      

610

Avatar photo
About Αλέξης Δρυμιώτης 479 Articles
Στριμωγμένος ανάμεσα σε Gen X και Millenials, από την γη του χαλλουμιού, βαρετός τύπος κατά τα άλλα, επιμένει ότι Black Metal Ist Klassenkrieg, Fascism Is A Fuck,Doom Or Be Doomed, In Grind We Crust.