GELD: “Perfect Texture”

“It,s D-Beat sir, but not as we know it” ψιθύρισε η πλοκαμοφόρος αξιωματικός του Punkfleet (ο Starfleet είναι για φλώρους) ακούγοντας τις πρώτες, ας τις πούμε έτσι, νότες του “Perfect Texture”.

Μια ματιά βέβαια στην ομώνυμη εταιρεία των υπέρτατων Iron Lung που το βγάζει βέβαια προετοιμάζει για το ότι δεν θα είναι κάτι συμβατικό, μιας και μας συνηθίζουν σε εξωτικούς παροξυσμούς (ε, ε!).

Κατά βάση οι Αυστραλοί Geld ακολουθούν τη σχολή του βιτριολικού κοπανήματος που μας δίδαξαν οι πρώιμοι Severed Head Of State, κομπλέ με φωνητικά που θα έκαναν τον θεούλη Jack Control (που έχει αναλάβει και το mastering του δίσκου) περήφανο. Μέσα σε αυτό χώνουνε μπόλικη παρανοική μελωδία που παραπέμπει στους πατέρες όλων των παλαβών, Voivod και Rudimentari Peni, τρελό fuzz a la Lebenden Toten και για κερασάκι στην τούρτα κάτι περίεργα περάσματα με ηλεκτρονικές παρεμβολές που σκάνε σαν Netjajev SS.

Αν ξέρετε και εκτιμάτε έστω και ένα από τα πιο πάνω ονόματα, ο δίσκος είναι σιγουράκι και από τους καλύτερους που έχετε ακούσει, Αν πάλι όχι, ακούστε τα και αυτά, ή θα σας φύγει το κεφάλι ή μάλλον ανήκουμε σε διαφορετικούς κόσμους. Απλά πράγματα, τούπα τούπα, ξύλο, αναρχία, μανιτάρια. 
 
https://ironlungpv.bandcamp.com/album/perfect-texture-lp-lungs-114

465

Avatar photo
About Αλέξης Δρυμιώτης 479 Articles
Στριμωγμένος ανάμεσα σε Gen X και Millenials, από την γη του χαλλουμιού, βαρετός τύπος κατά τα άλλα, επιμένει ότι Black Metal Ist Klassenkrieg, Fascism Is A Fuck,Doom Or Be Doomed, In Grind We Crust.