BLACK RAINBOWS: "Pandaemonium"

Γεμάτη χρονιά για τον συμπαθέστατο Ιταλό μουσικό, ονόματι  Gabriele Fiori, που αφού κυκλοφόρησε δεύτερο album με τους Killer Boogie, κάθεται στην καρέκλα του παραγωγού για το βασικό του συγκρότημα τους, Black Rainbows.

Tο “Pandaemonium” είναι το έκτο full length album της μπάντας και δεν εξωκείλει από τα προηγούμενα. Σεβόμενοι την κληροδότηση των Kyuss και Fu Manchu (έβγαλαν και δαύτοι νέο album), τον τρόπο που οι πρώτοι ύμνησαν τους Sabbath και την ατμόσφαιρα των 70s hard rock γενικά, οι Black Rainbows και το ψυχεδελικό τους heavy rock (πες το stoner αν θες) προσφέρουν 45 λεπτά όμορφης μουσικής που θα σε ταξιδέψει μέσω του διαστήματος πίσω στο χρόνο, με τρόπο παρόμοιο με αυτόν των Monster Magnet.

Οι Black Rainbows είναι ένα από τα πιο άξια ιταλικά acts αυτήν τη στιγμή, σε μια σκηνή που γεννάει συνεχώς κουτσούβελα (όπως και στη χώρα μας) και πλέον μετράνε δέκα χρόνια συνεχούς παρουσίας. Το εξώφυλλο είναι ψαρωτικό και ελκυστικό, η παραγωγή του σινιόρε Fiori είναι εξαίσια και συνολικά το album είναι βελούδο στα αυτιά. 

Εδώ και χρόνια, οι Ιταλοί προσπαθούν να τραβήξουν προσοχή και αν δεν το έχουν κάνει ήδη, νομίζω με το “Pandaemonium” κάνουν ένα μεγάλο βήμα προς αυτήν την κατεύθυνση!

Χορταστικό, χαμηλοκουρδισμένο heavy rock από ένα γνήσιο τέκνο των μεγαθηρίων του παρελθόντος, για όλα τα γούστα. Και τα μεταλλικά και τα μη!

Είναι τρελοί αυτοί οι Ρωμαίοι!

Highlights: “The Sacrifice”, “Grindstone”, “Supernova & Asteroids”, “I Just Wanna Fire” 

https://www.facebook.com/BLACKRAINBOWSROCK/

575

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2110 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.