VESSEL OF LIGHT: “Vessel Of Light”

Οι Vessel Of Light είναι η μπάντα που σχημάτισε ο κιθαρίστας Dan Lorenzo των πάλαι ποτέ U.S. metal ηρώων Hades με τον Nathan Opposition των τρελαμένων Ancient Wisdom στα φωνητικά και οι οποίοι στα τέλη της προηγούμενης χρονιάς κυκλοφόρησαν το πρώτο δείγμα της δουλειάς τους, το ομότιτλο αυτό EP.

Η μουσική του σχήματος αυτού έχει ελάχιστα κοινά σημεία με το παρελθόν του Lorenzo συνθετικά, κινούμενη κυρίως σε doom metal χώρους θυμίζοντας Trouble, παλαιούς Type-o-Negative και Acid Bath, με αρκετές δόσεις από Down και Ancient Wisdom (φυσικά) και τον σχετικό ήχο της Νέας Ορλεάνης και των περιχώρων.

Αρκετά καλά riffs σε αργούς ρυθμούς από τον Lorenzo σε κομμάτια άμεσα και ρυθμικά, με headbanging διαθέσεις και πάρα πολύ καλά φωνητικά από τον Nathan, που μου θύμισαν πολλές φορές τον Dax Riggs των Acid Bath.

Βαρύς και ασήκωτος ο ήχος, πλήρως συμβατός και αντιπροσωπευτικός του υλικού των Vessel Of Light το οποίο έχει ευχάριστη ροή και θεωρώ ότι κομμάτια σαν το στακάτο “Dead Flesh And Bone”, το βαρύτατο “Descend Into Death” και το ομότιτλο track – χωρίς να υστερεί κάποιο άλλο έναντι αυτών – θα αρέσει στο σύνολο των φίλων αυτού του ιδιαίτερου μεταλλικού στυλ.

Το σίγουρο είναι ότι αν κρατήσουν την ίδια συνθετική ρότα και στις μελλοντικές full length κυκλοφορίες τους, θα μνημονευθούν αρκετά. Εξαιρετικό ξεκίνημα.

www.argonautarecords.com
www.facebook.com/vesseloflightband

586

Avatar photo
About Ιορδάνης Κιουρτσίδης 1163 Articles
Ανακατεμένος με το heavy metal εδώ και 3,5 δεκαετίες, retro computer fan, δεν αντέχει τον Μόρισον και τον Κομπέιν, πίνει διπλό γλυκύβραστο και λατρεύει τις mini σοκοφρέτες υγείας.