ASTA KASK: “Historien Dömer Oss Alla EP”

Μία από τις παλιότερες πανκ μπάντες πανευρωπαϊκά και ίσως η πιο γνωστή 80s πανκ μπάντα της Σουηδίας, μπορείς να πεις πως από πλευράς ιστορικού αντίκτυπου οι Asta Kask είναι κάτι σαν Σκανδιναβοί Panx Romana, αν και προφανώς πιο πρωτότυποι και παραγωγικοί από τους Έλληνες ξαδέλφους τους.

Το “Historien Dömer Oss Alla EP” είναι η πρώτη τους κυκλοφορία από το “Handen Pa Hjärtar” του 2013 και είναι ένα σύντομο αλλά απολαυστικό γεύμα με 4 πιάτα (και ένα μικρό εμβόλιμο) καλοπαιγμένου, μελωδικού punk rock. Εκσυγχρονισμένου προφανώς, με ματιές στο trallpunk των De Lyckliga Kompisarna, που είναι πνευματικά παιδιά των Asta Kask άλλωστε, με πολιτικοποιημένο ως συνήθως στίχο (όχι πως καταλαβαίνουμε και πολλά σουηδικά οι περισσότεροι) και κολλητικά ρεφρέν.  

Όχι κάτι που δεν περιμέναμε δηλαδή, αλλά άριστης ποιότητας και ιδανικό για ραδιοφωνικές καταστάσεις, οι παλιοί φίλοι θα εκτιμήσουν δεόντως το δισκάκι και είναι και  μια καλή ευκαιρία οι νεώτεροι να γνωριστούν με ένα κομμάτι πανκ ιστορίας, πριν κάνουν την απαραίτητη αναδρομή στα παλιότερα τους. Ας ελπίσουμε πως θα ακολουθήσει και ολοκληρωμένο άλμπουμ, γιατί μπορεί να αγγίζουν σχεδόν 40 χρόνια στο κουρμπέτι αλλά κάποιες αξίες είναι σταθερές.

590

Avatar photo
About Αλέξης Δρυμιώτης 479 Articles
Στριμωγμένος ανάμεσα σε Gen X και Millenials, από την γη του χαλλουμιού, βαρετός τύπος κατά τα άλλα, επιμένει ότι Black Metal Ist Klassenkrieg, Fascism Is A Fuck,Doom Or Be Doomed, In Grind We Crust.