SJU SVARA AR: “Ingen Tog Det Som Ett Skämt”

Δυστυχώς αν και μετράει 18 χρόνια ύπαρξης (με ένα διάλειμμα μεταξύ 2003 και 2007) το κουιντέτο από τη Στοκχόλμη έχει ελάχιστες κυκλοφορίες στο ενεργητικό του με μόνο ένα ολοκληρωμένο άλμπουμ εξ όσων γνωρίζω , το “Storma Varje Hjärta” του 2011, και αυτό το Ep μόνη κυκλοφορία από τότε. Και λέω δυστυχώς γιατί οι Sju Svara Ar είναι απλά μια καταπληκτική μπάντα σε σημείο που λες την δισκογραφική απουσία τους εγκληματική. 

Ποτισμένοι με το μελωδικό και μελαγχολικό σκανδιναβικό punk rock, ο ήχος τους ακροβατεί κάπου ανάμεσα στον κλασσικό ήχο των Asta Kask και Imperial Leather και τον στοιχειωμένο λυρισμό των Masshysteri και Gorilla Angreb, με τα φωνητικά των Josefin και Sara να ακούγονται σαν ομηρικές Σειρήνες στην θάλασσα από αναρχοπάνκ αγριοφωνάρες και μελωδίες ξεσηκωμένες από τα ευρωπαϊκά punk 80s και εκείνους τους γιάνκηδες, τους Wipers. Το αποτέλεσμα είναι 4 πανέμορφα κομμάτια που τελειώνουν και σε αφήνουν να λες “Γιατί; Γιατί δεν έχει κι άλλο;”.

Ίσως να ακούγομαι υπερβολικός αλλά όσοι είναι εραστές του είδους δεν θα χρειαστούν πάνω από μια ακρόαση για να πειστούν, προτείνεται χωρίς κανένα ενδοιασμό  στους φίλους του μελωδικού πανκ γενικότερα, ειδικά όμως αν έχετε στη δισκοθήκη σας ονόματα όπως Signal Lost και Terrible Feelings η απουσία του “Ingen Tog Det Som  Ett Skämt” είναι αδικαιολόγητη. Κάτι έχει το νερό εκεί στα βόρεια, δεν εξηγείται αλλιώς. 

477

Avatar photo
About Αλέξης Δρυμιώτης 479 Articles
Στριμωγμένος ανάμεσα σε Gen X και Millenials, από την γη του χαλλουμιού, βαρετός τύπος κατά τα άλλα, επιμένει ότι Black Metal Ist Klassenkrieg, Fascism Is A Fuck,Doom Or Be Doomed, In Grind We Crust.