HELL OBELISCO: "Swamp Wizard Rises"

Οι Ιταλοί Hell Obelisco ανοίγουν δισκογραφικό λογαριασμό με το ντεμπούτο τους “Swamp Wizard Rises”, παίζοντας λασπωμένο sludge στα πρότυπα των Crowbar και των Hell On Fire, χωρίς όμως να μπορούν να φτάσουν την ποιότητα τους.

Με ήχο πιο κοντά στους Pantera και το μεταλλικό hardcore, με κιθάρες που Down-ίζουν και παραγωγή δυνατή και καθαρή, καταφέρνουν να νικήσουν τη μετριότητα, μα δεν καταφέρνουν να γράψουν κολλητικές μελωδίες. 

Ευχάριστο άκουσμα που ενδιαφέρει τους τρόφιμους του sludge ασύλου, αλλά δεν θα δώσει κάτι ξεχωριστό στους άλλους τρελούς. Καλοσχεδιασμένο εξώφυλλο, αλλά συνηθισμένης αισθητικής, που όμως περιγράφει ξεκάθαρα πως έχουμε να κάνουμε με “τρίφυλλη” μουσική.

Δεν καταφέρνουν να αναγκάσουν τον γράφοντα σε παραπάνω ακροάσεις από τις απαραίτητες για τη διάγνωση. Εύχομαι στον επόμενο δίσκο, να μου τα σκάσει πιο δυνατά η μουσική τους.

613

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2112 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.