TORTURE SQUAD: “Far Beyond Existence”

Το να μετράς 25 χρόνια πορείας, δεν είναι και λίγο.

Από την άλλη, αυτό προσδίδει βάρος σε ό,τι αφορά την εκάστοτε κυκλοφορία σου, ενώ όταν αποχωρεί ο βασικός σου τραγουδιστής και πρέπει να κάνεις reset, οι συνθήκες δυσκολεύουν, πόσο μάλλον όταν επιλέγεις να βάλεις πίσω από το μικρόφωνο γυναίκα.

Ε λοιπόν, η Mayara Puertas, όχι μόνο ανταποκρίνεται θετικά πίσω από το μικρόφωνο, αλλά τα growl της δένουν άψογα με τις oldschool καταβολές των Torture Squad, μιας μπάντας που ναι μεν δεν έπαιξε σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη της ακραίας σκηνής, αλλά έχει βάλει το λιθαράκι της. 

Για την ιστορία, το συγκρότημα επιδίδεται σε thrash-ολάγνους death-άδικους ρυθμούς, με κύριο μέλημα το να σκορπούν ηχητικό μακελειό. Το “Far Beyond Existence” σκάει σαν ένας μικρός οδοστρωτήρας, ο οποίος προσκαλεί άπαντες να συμμετάσχουν στο moshpit που ανοίγει. Καταιγιστικό, γκαζάτο, λυσσασμένο και μέσα στην τσίτα, δίχως όμως να ξεχνάει να βάζει και λίγο οινόπνευμα στις πληγές, προτού ξαναρίξει αλάτι.

Χορταστικότατο κι από πλευράς διάρκειας, με συνθέσεις που ξεκινούν από τα 5 και φτάνουν έως και τα 7 λεπτά, σμιλεύοντας ένα βίαιο ωριαίο soundtrack, που θα αγκαλιάσει με τσαμπουκά τους παλαιάς κοπής fan της thrash/death σκηνής κι όχι μόνο. 

525

Avatar photo
About Στέφανος Στεφανόπουλος 1393 Articles
Γεννήθηκε την ίδια ακριβώς ημέρα με τα CD και μάλλον για αυτό ασχολείται τόσο πολύ με τη μουσική. Όταν δεν γράφει για αυτή, αγοράζει CD, και όταν δεν αγοράζει, θα τον βρείτε είτε να παριστάνει τον dj σε διάφορα μαγαζιά της Αθήνας, είτε να προσπαθεί να κατεβάσει κάποια ιδέα για διαφήμιση. Στο Rockway.gr εντάχθηκε το 2010 και κάπως, κάπου, κάποτε, βρέθηκε να κρατάει και τα κλειδιά του. Δεν συμπαθεί τους ψευτοκουλτουριάρηδες, τους ξερόλες και τη μουστάρδα. Δηλώνει εγωιστής, κυνικός και fan του Philip Dick.