AVON: “Dave’s Dungeon”

Αφού πιάσανε ξανά τα κρύα (γελάει ο κόσμος!), ας μεταφερθούμε για 35 λεπτά στην ηλιόλουστη Καλιφόρνια για να συναντήσουμε τους Avon.

Οι Avon είναι μπάντα, στης οποία τα τύμπανα κάθεται ο γνωστός στους stoner rock κύκλους Alfredo Hernandez (ex Kyuss, QOTSA), παρέα με τους James Childs (κιθάρα/φωνή-Airbus, Little Villains)  Charles Pasarell (μπάσο-Waxy). To όνομα τους το δανείστηκαν μάλλον από το ομώνυμο κομμάτι των QOTSA και την παραγωγή του δίσκου έχει αναλάβει ο ίδιος o Childs.

Λόγω του Childs poy έχει καταγωγή από την Αγγλία, υπάρχουν πολλές επιρροές από διάφορα μουσικά είδη της Γηραιάς Αλβιόνας, από Hawkwind/Motorhead και punk (όταν ακούσεις το εναρκτήριο “Yello”) μέχρι και post-punk (“Mace Face”) οπότε μην περιμένεις να ακούσεις το κλασικό τετριμμένο heavy rock παραλήρημα που ακολούθησε μετά την άνθιση του desert rock από την περιοχή του Palm Desert. 

H παραγωγή είναι διακριτική και ίσως, κάπου κάπου να θέλει λίγο ακόμα όγκο, η μουσική έχει γκρούβα και πινελιές ψυχεδέλειας, ενώ οι συνθέσεις δεν είναι κοινότυπες, αλλά ούτε και έτοιμες να διεκδικήσουν βραβεία και επαίνους.

Η δεύτερη κυκλοφορία των Avon έχει τα καλά της και τα κακά της, αλλά δυσκολεύεται να αποσπαστεί από τη γραμμή της μετριότητας. Αν δεν είσαι σκουλήκι της ερήμου (όχι σαν εκείνα του Dune, ελπίζω να γίνομαι κατανοητός), δεν έχεις λόγο να ασχοληθείς περαιτέρω μιας απλής ακρόασης για να σου φύγει η περιέργεια!

Πάμε παρακάτω.

Highlights: “Red Barn”, “Mace Face”, “Was Ist Los”

512

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2101 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.