INHIBITIONS: “La Danse Macabre”

Τρίτο album για τους Αθηναίους blacksters Inhibitions, ένα χρόνο μετά το πολύ καλό “Flames Of Desolation” και για να δούμε το αποτέλεσμα αυτής της δημιουργικότητας από το ντουέτο των Pain (φωνητικά / κιθάρες) και Dimon’s Night (όλα τα υπόλοιπα όργανα).

Το σχήμα στο νέο “La Danse Macabre”, χωρίς να έχει αλλάξει τις βασικές οδούς του, παραμένοντας σταθερό στο πατρογονικό black metal των early to mid ’90s, εμφανίζεται πιο μελωδικό, πιο άμεσο και με μια προσπάθεια πολυφωνικότητας, με την προσθήκη πλήκτρων και πιάνο. Και ακούγοντας συνολικά το album έβγαλα το συμπέρασμα ότι αυτό το συγκεκριμένο “ρίσκο” δεν απέδωσε τα αναμενόμενα. Και εξηγούμαι.

Συνθετικά οι Inhibitions τα πάνε πολύ καλά με κομμάτια που αναμιγνύουν επιρροές από συμβατούς αλλά διαφορετικούς χώρους και στοιχεία που εφάπτουν τις black metal αρχές των Satyricon, των Limbonic Art και των Darkthrone με την death metal αισθητική των Dissection στα όσα θαυμαστά διέπραξαν στα“Somberlain” και “Storm of the Light’s Bane”, με αισθητή παρουσία στις γέφυρες σε όλα τα κομμάτια.

Highlight του υλικού είναι τα πολύ καλά riffs και solos και η drumming performance, δυο συνιστώσες που μαζί με την ταιριαστή στο γενικότερο κλίμα growl ερμηνεία του Pain έχουν ως αποτέλεσμα μια σειρά καλών τραγουδιών όπως τα εξαιρετικά Darkthrone-ίζοντα “Back to the Dust” και “No Escape”, το “My Journey to Death” που φέρει σημάδια από Edge Of Sanity, τα πλήρως ενεταγμένα στην τεχνοτροπία των Dissection “Eternal Winter” και “Rusty Razor” (με κάποιες δόσεις Old Man’s Child), το “Harsh Awakening” που αποπνέει παλιούς Dark Tranquillity και την διασκευή στο “K.I.N.G.” των Satyricon.

Ο ήχος για τα πλαίσια που κινούνται οι Inhibitions είναι αρκετά καλός, βρίσκεται σε μια μέση κατάσταση ανάμεσα στη βρωμιά και τη γυαλάδα, όλα ακούγονται καθαρά και λεπτομερή. Αυτό που αμβλύνει τη γενικότερη εικόνα του “La Danse Macabre” είναι τα keyboards και τα πιάνο θέματα. Τα θεωρώ αχρείαστα, αφαιρούν τη σκληρότητα και το υλικό θα μπορούσε να σταθεί άνετα χωρίς αυτά ή έστω, με ελαττωμένη τη χρήση τους.

Το “La Danse Macabre” είναι ένα αξιοπρεπές album από τους Inhibitions, η συνθετική τους εξέλιξη είναι ολοφάνερη και οι μόνες αδυναμίες και ενστάσεις μου, αφορούν τεχνικούς παράγοντες. Προσωπικά το θεωρώ ένα καλό βήμα, το black metal τους εξελίσσεται και πιστεύω ότι θα γίνουν πιο σαφείς ηχητικά στο μέλλον. Αν σας αρέσει το μαυρομέταλλό σας με λίγη μελωδική ιδιαιτερότητα ως “μπαχαρικό”, αξίζουν την “πιρουνιά” σας.

https://www.facebook.com/INHIBITIONS-Hellenic-Black-Metal-1218975794812167/

https://inhibitions1.bandcamp.com

549

Avatar photo
About Ιορδάνης Κιουρτσίδης 1169 Articles
Ανακατεμένος με το heavy metal εδώ και 3,5 δεκαετίες, retro computer fan, δεν αντέχει τον Μόρισον και τον Κομπέιν, πίνει διπλό γλυκύβραστο και λατρεύει τις mini σοκοφρέτες υγείας.