REVENGE: "Spitting Fire"

Λατινική Αμερική, Κολομβία. Μια χώρα όπου ο ακραίος ήχος τιμάται σε μεγάλο βαθμό τόσο σε οπαδικό επίπεδο όσο και σε παιχτικό καθώς υπάρχει μεγάλη σκηνική παρουσία από πολλά συγκροτήματα.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα που δεν χρήζει ιδιαίτερων συστάσεων είναι οι Revenge που πλέον θεωρούνται βετεράνοι στον χώρο του Speed-Thrash Metal ιδιώματος, έχοντας στην προίκα τους ήδη έξι επίσημες κυκλοφορίες, τέσσερα EP και αρκετές single, split και live δουλειές. Με την έλευση του 2018 μας φέρνουν και τον 7ο δίσκο τους “Spiting Fire”, ο οποίος συνεχίζει το παλιομοδίτικο “ασπρομποτάκικο” θρασομέταλ που έχουμε αγαπήσει.

Ώριμος δίσκος με πεντακάθαρη και ελάχιστα γυαλισμένη παραγωγή που βάζει φωτιά σίγουρα στα ηχεία αλλά και στις καρδιές μας (στην δική μου σίγουρα ναι). Σε πιάνει από τα μαλλιά από το πρώτο κιόλας γρατζούνισμα και στις συνέχεια σε ταρακουνάει με τα γκρουβάτα σημεία που έχει. Συνθέσεις στακάτες και καυστικά γρήγορες που βρωμίζουν όμορφα τον ήχο και μελωδικές αστραπές που σπάνε κάθε σβέρκο στο άκουσμά τους. Εξάχορδες “φωτιά” από το δίδυμο Esteban “Hellfire” Meja – Night Crawler, μπάσο “βουνό” απο τον Jorge “Seth” Rojas και τύμπανα “όλεθρος” από τον Daniel “Hell Avenger” Hernandez.

Είναι διαμαντάκι από τις φετινές κυκλοφορίες που θα κάνει σίγουρα αίσθηση με την αυθεντικότητά του και την θρασύτητα που έχει.

Drinking beers… In the night
Making noise… Speed metal strikes

627

Avatar photo
About Αντώνης Ξενάκης 240 Articles
Σαββατογεννημένος της 13ης Ιουλίου του 1985 στην Αθήνα, με πρώτο συναυλιακό βίωμα περίπου το 1992 στην Σφεντόνα με Βασίλη Παπακωνσταντίνου, Λία Βίσση και Γιάννη Μηλιώκα, έπεσε στον σκληρό ήχο σε ηλικία 11 ετών αγοράζοντας το "The Number Of The Beast" των Iron Maiden. Έκτοτε ψάχτηκε αρκετά στον σκληρό ήχο, ταυτίστηκε μαζί του και τα τελευταία χρόνια τον υπηρετεί ενεργά ως συντάκτης του Rockway.gr, παρουσιαστής του Singloud Tv και ραδιοφωνικός παραγωγός του Octava Radio.