ARKONA: “Khram”

Για τους folk/pagan μέταλλους το μουσικό σχήμα της Masha Arkhipova δεν χρειάζεται συστάσεις, μιας και περιμένουν πιστά κάθε νέα κυκλοφορία τους για να πάρουν τη δόση τους από σλάβικο επικό metal.

Με το όγδοο άλμπουμ τους συνεχίζουν πιστοί στο υβρίδιο επικού folk και death/black metal, με την Masha να είναι ως συνήθως άριστη στις εναλλαγές της από γρυλίσματα σε μελωδικά φωνητικά, τις κιθάρες, μπάσο και ντραμς να ακολουθούν τα μονοπάτια που έγραψαν πριν από αυτούς μπάντες όπως οι Cruachan και τον Vladimir “Wolf” να δίνει το ξεχωριστό του στίγμα με τα παραδοσιακά σλάβικα πνευστά.

Αρκετά πιο σκοτεινό και λιγότερο χορευτικό από παλιότερες τους δουλειές και γκρουπ όπως οι Korpiklaani και Eluveitie και πιο κοντά στις παλιότερες δουλειές των συμπατριωτών τους Alkonost, βρίσκω το “Khram” να είναι εύκολο στο άκουσμα χωρίς να είναι γλυκανάλατο και σίγουρα αντάξιο του ονόματος των Ρώσων χωρίς να ξεφεύγει όμως πολύ από την φόρμουλα που τους έκανε αγαπημένους στο mainstream κοινό.

Εκ του ασφαλούς σιγουράκι λοιπόν, προτείνεται ανεπιφύλακτα σε όσους κοιμούνται φορώντας την πανοπλία τους και σε όσους απλά θέλουν κάτι folk/pagan για τη συλλογή τους αλλά δεν θέλουν να βουτήξουν σε πολύ περίεργα μονοπάτια. 

907

Avatar photo
About Αλέξης Δρυμιώτης 479 Articles
Στριμωγμένος ανάμεσα σε Gen X και Millenials, από την γη του χαλλουμιού, βαρετός τύπος κατά τα άλλα, επιμένει ότι Black Metal Ist Klassenkrieg, Fascism Is A Fuck,Doom Or Be Doomed, In Grind We Crust.