BLACK WIZARD: “Livin’ Oblivion”

Από ό,τι βλέπω δεν θα σταματήσω να βάζουν τους μάγους στα ονόματα συγκροτημάτων μέχρι να ολοκληρωθεί η χρωματική παλέτα της Βιβεχρώμ. Τέλος πάντων…

Οι Black Wizard μας έρχονται από το Βανκούβερ του Καναδά και αγαπούν όσο τίποτα το heavy metal, οπότε τραβάνε τις γεμάτες  βαλίτσες του παρελθόντος, γεμάτες με ρούχα των Black Sabbath, Judas Priest και άλλων, μπαίνοντας στο τρένο παρέα με τους The Sword, Priestess, Witchcraft και τους ρέστους.

Δεν είναι τίποτα νιούφηδες βέβαια, αφού το “Livin’ Oblivion” είναι η τέταρτη ολοκληρωμένη τους δουλειά (δεύτερη για την Listenable Recordinds) και μάλιστα, δουλεύουν πολύ όμορφα το ρετρό της υπόθεσης. Τα φωνητικά του κυρίου Adam Grant ακούγονται σαν να έρχονται από τη δεκαετία του ‘80, αλλά σε γενικές γραμμές η παραγωγή δεν είναι θαμμένη στον πάτο κάποιου σεντουκιού, με τον έμπειρο Eliran Kantor (Testament, Crowbar, Satan) να έχει κάνει εξαιρετική δουλειά.

Ο διπλός κιθαριστικός ήχος που έχουν στήσει οι Adam Grant και Danny Stokes δίνει έναν μοναδικό όγκο και σε αυτόν το δίσκο οι Καναδοί καταφεύγουν μερικές φορές σε thrash καταφύγια που θυμίζουν bay area των παλιών καιρών, με αποτέλεσμα να ξεχωρίζουν από αντίστοιχους ρετροποιούς. 

Η ελαιογραφία στο εξώφυλλο εξυψώνει την ποιότητα του τέταρτου album των Black Wizard, “Livin’ Oblivion”, το οποίο έχει κοινωνική θεματολογία και μας μιλάει για την παρακμή του σύγχρονου κόσμου και των ανθρώπινων σχέσεων και τη νεολαία που προτιμάει να ζει στη λήθη πίνοντας ή κάνοντας ναρκωτικά, αφού βλέπει πως το μέλλον έτσι και αλλιώς είναι το λιγότερο αβέβαιο.

Οι Black Wizard θεωρώ πως είναι κοντά στην κορυφή του αναβιωτικού heavy metal, αφού χρησιμοποιώντας doom βάθος και thrash ταχύτητα παράλληλα με τον κλασικισμό, προσφέρουν όλο το φάσμα μιας εποχής, την οποία αναπολούμε εμείς που τη ζήσαμε και την φαντάζονται ευκολότερα οι νεότεροι. 

Θα αγαπήσει ο Ξενάκης, θα λατρέψει ο Κιουρτσίδης, αλλά και οι υπόλοιποι που δεν αποστρέφεστε τα ραφτά, τις σφαίρες και τα καρφιά, πρέπει να το ακούσετε. Γνήσιο metal, ρε παιδια!

Αγαπημένα κομμάτια: “James Wolfe”, “Portraits”, “Heavy Love” (η μπαλάντα του δίσκου)

https://www.facebook.com/pg/blackwizardband

523

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2111 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.