ANATOMIA: “Cranial Obsession”

Οι Anatomia μας έρχονται από την μακρινή Ιαπωνία, είναι ενεργοί από 2012 και κυκλοφορούν αισίως την τρίτη ολοκληρωμένη δισκογραφική δουλειά τους που φέρει τον τίτλο “Cranial Obsession”.

Πρόκειται για μια προσπάθειας κόπιας των ιστορικών Autopsy σε συνδυασμό με υπερ-αργές doom συνθέσεις που ξεπερνούν τα 10 λεπτά έκαστη. Άλλωστε η μπάντα δηλώνει σαν επιρροή και τους θρυλικούς Cathedral.

Στο “Cranial Obsession” προσπαθούν λοιπόν να συνδυάσουν την σαπίλα και την true-ίλα της death gore σκηνής που υπήρχε στις αρχές του ’90 μαζί με τα πεσιμιστικά αρρωστημένα βασανιστικά αργά riffs από doom μπάντες της ίδιας περιόδου. Κούνια που τους κούναγε θα πω εγώ και εξηγούμαι. 

Ο δίσκος είναι ένα συνονθύλευμα παιδικών συνθέσεων χωρίς καμία αρχή μέση και τέλος και χωρίς να καταλαβαίνει κανείς τι θέλουν να μας πουν και τι θέλουν να εκφράσουν οι Ιάπωνες Anatomia. Η εκρηκτική αλά Morbid Angel εισαγωγή συνοδεύεται από μια παύση με synth ήχους για κλάματα και δίνει πάσα σε ένα gore σκηνικό που αδυνατείς να αντιληφθείς αν το έχει συνθέσει κάποιος που έχει την παραμικρή ιδέα με το συγκεκριμένο είδος. Κάτι πεταμένα solos από εδώ και από εκεί χωρίς κανένα νόημα ύπαρξης και εναλλαγές σε αργόσυρτες βαρβατίλες με τα τραγικά synth να κάνουν την εμφάνισή τους κάπου κάπου και να σε κάνουν τελικά να μην μπορείς να συγκρατήσεις τα γέλια σου. Σε μερικά σημεία μάλιστα κάνουν την εμφάνισή τους ατμοσφαιρικά περάσματα λες και προσπαθούν να πιαστούν από την νορβηγική black metal σκηνή (άκουσον άκουσον). Δεν είναι τουλάχιστον η παραγωγή κάπως αξιοπρεπής ή έστω τα φωνητικά για να μπορέσω να πιαστώ από κάπου και να πω έναν καλό λόγο βρε παιδί μου. 

Διαβάζοντας αυτή την κριτική χάνετε μερικά λεπτά από τον χρόνο σας αλλά κερδίζετε μία ώρα από την ζωή σας από μία αστεία ακρόαση ενός δίσκου χωρίς κανέναν λόγο ύπαρξης. Αμφιβάλλω βεβαίως αν θα καταφέρει κανείς να ακούσει αυτή την παρωδία από την αρχή ως το τέλος. Τολμώ να ανακηρύξω τον εαυτό μου ήρωα λοιπόν που τα κατάφερα (πάνω από μια φορά) και επειδή είμαι καλός άνθρωπος δεν μπαίνω στο τριπάκι να το σας προκαλέσω να το προσπαθήσετε καν.

647

Avatar photo
About Νίκος Τόλης 183 Articles
Η ζωή του όλη συναυλίες μουσικές και πάλι πίσω. Από μικρός στα σανίδια, στα backstages και στα dj booths, μετράει πολλές σελίδες μουσικού ρεπορτάζ σε sites, zines, έντυπα και δηλώνει περήφανος συντάκτης στο Rockway από το 2011. Ύστερα από χρόνια περιπλανήσεων στην υφήλιο, διαμένει πλέον στη γενέτειρα του, συνεχίζοντας με αμείωτο ρυθμό το ταξίδι του, πάντα φυσικά μετά μουσικής.