STONE CAVALLI: “Kill Violence” EP

Λατρεύω όταν διαψεύδονται οι πρώτες εντυπώσεις μου, αφότου έχω δει το όνομα ενός συγκροτήματος! Εκεί που νόμιζα ότι έχω να κάνω με ένα ακόμη heavy rock σχήμα, pow! στο  στόμα…πως τόλμησε, ρε στρόντζο, να το σκεφτείς αυτό;

Οι Stone Cavalli είναι το μουσικό όχημα των αδερφών Tarricone και να σας γλιτώσω από πολλά και διάφορα θα σας πω πως έχουμε να κάνουμε με παντελονάτο alternative rock που ενδεχομένως να έχει μια παραπάνω συμπάθεια στους New Order και τους Joy Division.

Με σεβασμό στην new wave/post punk περίοδο, οι Ιταλοί φέρνουν την ηλεκτρονικότητα της στον 21ο αιώνα, μέσω του αρκετά οργισμένου τους rock, με μεγάλη επιτυχία. Είναι σαν να ακούς Killers, Kaiser Chiefs και Interpol να έχουν φρακάρει σε κάποιο υπόγειο που τελεί υπό κατάληψη από ηλεκτροπάνκηδες. 31 λεπτά ομορφιάς που μπορεί να μην κερδίζουν Νόμπελ εφευρετικότητας, αλλά περιέχουν υψηλής ποιότητας μουσική, σε εκτέλεση και σε παραγωγή, με τον τραγουδιστή να δηλώνει εμπνευσμένος από τον Bukowski.

Το σύνολο ολοκληρώνεται με τον εκπληκτικό τίτλο του ΕΡ και το εξαιρετικά ευφυές εξώφυλλο του.

Νομίζω πως αν ακολουθήσει σύντομα full length θα σπάει μάρμαρα! Vivere pericolosamente!

474

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2101 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.