IMPERIAL STATE ELECTRIC: “Anywhere Loud”

Δεν έχει νόημα να ξεκινήσω να γράφω για την εκτίμηση που έχω στον μουσικό Nicke Andersson γιατί θα φάω σελίδες άδικα, αφού όσοι παρακολουθούν την σελίδα μας θα ξέρουν ήδη πόσο τον αγαπώ από αφιερώματα και live reports.

Θεωρώ πως δεν θα βρισκόταν καλύτερο timing για το συγκρότημα να μας παρουσιάσει την πρώτη ολοκληρωμένη live δουλειά του, λίγους μήνες αφού έπαιξε για εμάς στο Κύτταρο (link), από το τώρα. Και λέω πρώτη ολοκληρωμένη γιατί είχε προηγηθεί το “In Concert!” του 2011 που περιείχε έξι τραγούδια αγαπημένων καλλιτεχνών του συγκροτήματος, διασκευασμένα σε κάποιες συναυλίες τους.

Αυτήν τη φορά, μας φέρνουν μια “συλλογή” δικών τους κομματιών (23 για την ακρίβεια), ηχογραφημένα στις sold out εμφανίσεις τους σε Στοκχόλμη, Μαδρίτη και Τόκιο.

Και τι περιμένει ένα ακροατής από ένα live album; Να μεταφερθεί η συναυλιακή ατμόσφαιρα στο δικό του χώρο. Και το “Anywhere Loud” κατά τη γνώμη μου, το καταφέρνει αυτό. Ο ήχος είναι ζεστός, αλλά όχι πολύ πειραγμένος και αν κλείσεις τα μάτια, πραγματικά βρίσκεσαι μαζί τους σε κάποιο χώρο που μυρίζει ιδρώτα (τσιγάρο μόνο στην Ελλάδα μυρίζει).

Δεν τσιγγουνεύονται τον χρόνο και η διάρκεια ξεπερνά τη μια ώρα, με κομμάτια από όλα τα album τους και πραγματικά δυσκολεύτηκα να βρω κάποιο από τα s.o.s. τους που θα ήθελα να είναι μέσα και δεν είναι. Ως μεγάλες στιγμές του “Anywhere Loud” ξεχωρίζω τα “Deride and Conquer”, “Holiday from Vacation”, “Redemption’s Gone” και “Sonic Reducer”, αν και αδικώ αρκετά άλλα. Το “Anywhere Loud” είναι ένα ιδανικό συμπλήρωμα στη δισκογραφία των ISE και απαραίτητο για τους φίλους του group, αλλά και για τους φίλους του αγνού και ειλικρινούς rock ‘n’ roll. Ανυπομονώ να το τσιτώσω στο αμάξι και να δω που θα φτάσω…

Πού θέλω το ακούω; ΟΠΟΥΔΗΠΟΤΕ!
Πώς θέλω να το ακούω; ΔΥΝΑΤΑ!

460

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2101 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.