GREYFELL: “Horsepower”

Η Ρουέν είναι μια πόλη στις όχθες του ποταμού Σηκουάνα και πρωτεύουσα της γαλλικής επαρχίας της Νορμανδίας. Οι Greyfell είναι άξια τέκνα αυτής και δοξαστές, από ό,τι ακούω εδώ, της doom ψυχεδέλειας.

Το “Horsepower” είναι το δεύτερο τους album και το πρώτο, στο οποίο συμπεριλαμβάνονται πλήκτρα στη σύνθεση της μπάντας. Στα 26 λεπτά του δίσκου, ο ακροατής μπαίνει σε μια διάσταση με μπόλικο βάθος, στον πυθμένα της οποίας στέκονται αγέρωχα τα φωνητικά (άλλοτε και απεγνωσμένες κραυγές), τα οποία με την ένταση τους προσπαθούν να ξεφύγουν από τον πάτο της. Βαριές κιθάρες, “διαστημικά” πλήκτρα που φέρνουν στο νου διάφορα συγκροτήματα, τύμπανα που ορθώνονται σαν κολώνες κάποιου γιγαντιαίου οικοδομήματος και το μπάσο να κρατάει στο έδαφος κάθε αποτυχημένη απόπειρα πτήσης.

Οι Greyfell είναι μια σφιχτοδεμένη μπάντα που μπλέκει doom, post-metal και ψυχεδελικού rock, δημιουργώντας ένα μοναδικό παζλ, με κομμάτια τις διάφορες επιρροές τους, τις οποίες δεν θα μπορέσεις με ακρίβεια να υποδείξεις. Και αυτό το τελευταίο είναι η μαεστρία της όλη φάσης!

Η παραγωγή είναι αρκούντως καλή, αν δεν θελήσεις να την ξεψειρίσεις  και το εξώφυλλο είναι κατάλληλο για να περιγράψει το τι πρεσβεύουν οι Greyfell μουσικά (ναι, ναι, εξπρεσιονισμός).

Το ποτάμι των Greyfell είναι βαθύ σαν το Σηκουάνα και θα σε μαγέψει τόσο που θα θέλει να κρατήσεις και άλλο την ανάσα σου, ώστε να εξερευνήσεις εξονυχιστικά το βυθό του! Βάλε άγκυρα για καλό και για κακό!  

Αγαπημένο κομμάτι: “Spirit of the Bear”

https://greyfell.bandcamp.com/
https://www.facebook.com/pg/Greyfellband

485

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2108 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.