ORACLE: “Into The Unknown”

Σύμφωνα με μια μικρή πρόχειρη έρευνα μέτρησα γύρω στις επτά μπάντες με το ίδιο όνομα. Αυτοί οι Oracle πάντως είναι αμερικανοί από τη sweet home Alabama και δραστηριοποιούνται εδώ και μια διετία με το ευγενές άθλημα του death metal, έχοντας κυκλοφορήσει πρόσφατα το δεύτερό τους album “Into The Unknown”.

Η μουσική της τετραμελούς αυτής μπάντας δείχνει να ενστερνίζεται πολλά στοιχεία από το ευρύτερο (κυρίως σκανδιναβικό) μελωδικό death metal και μπάντες όπως οι Dark Tranquillity και οι Be’ lakor, τουλάχιστον ως προς τις μελωδίες, αλλά με τη συνθετική τους οπτική να είναι περασμένη μέσα από ένα Gojira-ικό πρίσμα δύναμης και ακρότητας στην εκφορά των ιδεών τους, ένα σχετικά αυθεντικό ύφος ομογενοποιημένων επιρροών απομακρυσμένο από την αμερικανική neodeath κουλτούρα (τον τρόπο δηλαδή των Darkest Hour ή των August Burns Red για παράδειγμα, αν και το feeling των brutal σημείων που θα μπορούσε να συναντήσει κάποιος σε υλικό των Unearth κάνει πολλές φορές αισθητό την παρουσία του, σε κομμάτια όπως τα “Liquid Answer” ή το ομώνυμο track για παράδειγμα.

Λυσσαλέο riffing σε υψηλά επίπεδα τεχνικής από τους κιθαρίστες που δεν φλυαρούν αλλά γεμίζουν με εκλεπτυσμένα ακουστικά intros και γέφυρες τις πολυδιάστατες συνθέσεις και έξοχο progressiv-ίζον rhythm section που σε στιγμές αφήνεται αχαλίνωτο να εκτροχιαστεί σε black metal blastbeats και με καλά growls που ταιριάζουν απόλυτα στο death background της μπάντας.

Αρκετά καλό σύνολο με όλα τα κομμάτια να έχουν κάτι να πουν όπως τα “Caressed by the Hands of Fate”, “From Blue to Black”, “A Breathless October”, “Becoming Nemesis”, “Asthe Worms Turn” που θα μπορούσε να ανήκουν στο “Projector” και στις ανάλογες του πνεύματός του σύγχρονες δουλειές των Dark Tranquillity, τα πολύ δυνατά “1012” και “Drafted” που προσεγγίζουν τους Gojira, το “One by One” που θυμίζει Amon Amarth ως προς την επικότητα που αποπνέει και το instrumental “Why”.

Η δεύτερη δουλειά των Oracle είναι αξιοπρεπέστατη, το “Into The Unknown” είναι ένα καλό δείγμα ακραίας τεχνικής μουσικής. Καλοπαιγμένο death metal με ισχυρή αυτόνομη προσωπικότητα που ισορροπεί αξιοθαύμαστα ανάμεσα στην αμεσότητα και την απομνημονευτική ιδιότητα έναντι της φανερής εκτελεστικής δεινότητας που συγκρατημένα εκδηλώνεται σε πολλές στιγμές από τα μέλη της μπάντας. Ενδιαφέρον album που δηλώνει ότι οι Oracle είναι μια πολλά υποσχόμενη μπάντα.

https://www.facebook.com/oraclemetalband/
https://oracleextrememetal.bandcamp.com/music
http://www.oracleextrememetal.com/index/

451

Avatar photo
About Ιορδάνης Κιουρτσίδης 1169 Articles
Ανακατεμένος με το heavy metal εδώ και 3,5 δεκαετίες, retro computer fan, δεν αντέχει τον Μόρισον και τον Κομπέιν, πίνει διπλό γλυκύβραστο και λατρεύει τις mini σοκοφρέτες υγείας.