VAN MORRISON: “Versatile”

Αρχές του Δεκέμβρη ο αειθαλής Sir Van Morrison κυκλοφόρησε το δεύτερο άλμπουμ του για το 2017(!) και το 38ο συνολικά (!!). Versatile ο τίτλος του, και ταιριάζει γάντι στον Βορειο-Ιρλανδό ο οποίος έχει περάσει από τα περισσότερα genres που μπορείς να κατονομάσεις χωρίς να ανοίξεις google.

Δεν είναι καθόλου τυχαία η εποχή που κυκλοφόρησε το Versatile. To έντονο jazzy feeling που αποπνέει, τα ιδιαίτερα φωνητικά του τραγουδιστή και τα smooth πνευστά,τον καθιστούν ένα ιδανικό χριστουγεννιάτικο soundtrack. Αποτελείται από μία μίξη original συνθέσεων, και διασκευών (πολύ) παλαιότερων κομματιών, όλα παιγμένα στο ίδιο ύφος.
Δεν είναι εύκολο να ξεχωρίσεις συγκεκριμένα τραγούδια, καθώς ο δίσκος είναι φτιαγμένος έτσι ώστε να δημιουργεί μια συνολική εμπειρία στον ακροατή.

Ξεκινάς από το πρώτο,” Broken Record”, και τον αφήνεις να σε ταξιδέψει μέχρι το τελευταίο, “They Can’t Take That Away From Me”. Ενδιαφέρουσα είναι η διασκευή στο “Unchained Melody”, το οποίο ο Van και η εξαιρετική του μπάντα ξανακάνουν τραγούδι, μιας κι έχει συνδυαστεί περισσότερο με παρωδίες και χρησιμοποιούταν με ειρωνική διάθεση (το χω βάλει εγώ σε μαγαζιά 5 η ώρα το πρωί για να διώξω ζευγαράκια, και ξέρω).

Λοιπόν. Είναι ένα δισκάκι που εύκολα μπαίνει στην easy listening λίστα σου. Χαμήλωσε φώτα· σέρβιρε το φαγητό που με προσοχή δεν έκαψες γιατί θες να εντυπωσιάσεις αυτόν/ήν που έχεις απέναντι σου· πες καλά Χριστούγεννα και τσούγκρα το ποτήρι σου γεμάτος “νόημα”· πάτα play και άσε τον Van the Man να κάνει τη δουλειά του.

Αν πάλι είσαι πολύ σκληρός για τέτοια γλυκανάλατα, άστο να προσπεράσει.

561

Avatar photo
About Σόλωνας Εσκενάζης 90 Articles
Γεννημένος το '90, μελαχρινός, ψηλός, καστανά μάτια α σορι δεν είναι Τιντερ εδώ. Η μεγάλη αγάπη είναι το πανκ και τα παρακλάδια του αλλά χωρίς παρωπιδισμους, περί ορέξεως κολοκυθόπιτα (αρκεί να είναι νόστιμη), less is more και η καλή η μπάντα απ' το live φαίνεται.