GURT: “Skullossus”

Party doom;

Pyjama party ξέρω! Πάρτυ μες ούζα, επίσης! Party animals, ξέρω πολλά, αλλά party doom πρώτη φορά ακούω!

Κάποιος κόλλησε την ταμπέλα αυτή στους Λονδρέζους Gurt και εκείνοι την κράτησαν και την προωθούν. Οι Gurt παίζουν δυνατό σκληρό sludge doom με σκληρα γδαρμένα ή βοθρέ φωνητικά (με επιρροές από Obityary/Carcass ως Converge) ανεβάζοντας τις ταχύτητες των ρυθμών τους, σπάζοντας κάθε υπόνοια ανίας. Με το εξώφυλλο να μας λέει πως οι άνθρωποι έχουν χιούμορ που επεκτείνεται και στους τίτλους των τραγουδιών, έχοντας στρωτή παραγωγή που βοηθάει στην ακρόαση, το δεύτερο album των Gurt, “Skyllossus” είναι το πιο κοντινό πράγμα που θα μπορούσε να κάνει παρέα δίπλα στο ντεμπούτο των δικών μας Sadhus, που έχουν παρόμοιο στιλ.

39 λεπτά χορταστικής μουσικής που θα καλύψει πολλά γούστα, αφού μπορεί να κερδίσει κόσμο και από τη stoner κοινότητα και από την αντίστοιχη sludge/hardcore. Μια από τις αποκαλύψεις του φετινού φθινοπώρου για τον γράφοντα που θα τους περιμένει στη γωνία και για το επόμενο τους album, ακούγοντας μετά μανίας το “Skullossus”.

H μουσική των Gurt δαγκώνει κώλους σαν τη νυχτερίδα-βαμπίρ στο εξώφυλλο και θα σου αρέσει!

446

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2108 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.