RAM: "Rod"

Οι Ram ξαναχτυπούν. Γνωστοί σε όλους οι Σουηδοί, έβγαλαν πλέον τον πέμπτο τους δίσκο υπό το όνομα “Rod” και πάνε για πανηγυρικό κλείσιμο του 2017.

Μια κυκλοφορία με τον γνωστό τους “oldschool” ήχο που φέρνει στα αφτιά σου την χρυσή δεκαετία των 80’s και έχει πεντάστερη παραγωγή. Δίσκος με περιεχόμενο που με το πρώτο κιόλας άκουσμα γεμίζει την ατμόσφαιρα με ενέργεια, το κιθαριστικό δίδυμο σπέρνει πανικό με τις heavy-epic μελωδίες του αλλά το πικάντικο της υπόθεσης είναι τα ηγετικά riff και οι δισολικές συνθέσεις που προσφέρουν άπλετο συναίσθημα.

Με στιβαρή μπασογραμμή και κεραυνοβολικά τύμπανα πλαισιώνεται ο ογκώδης ήχος τους και στο μικρόφωνο η χαρακτηριστική φωνή του OscarCarlquist δίνει το δικό της στίγμα.

Δέκα τεμάχια που στην ουσία είναι έξι, καθώς το “Ramrod the Destroyer” χωρίζεται σε έξι μέρη, μπορούν να σε αφήσουν με το δάχτυλο στο repeat. Το σύνολο είναι καταιγιστικό, με το ογκώδες φορτίο να είναι αναλόγως αντάξιο του ονόματος των Ram.

455

Avatar photo
About Αντώνης Ξενάκης 240 Articles
Σαββατογεννημένος της 13ης Ιουλίου του 1985 στην Αθήνα, με πρώτο συναυλιακό βίωμα περίπου το 1992 στην Σφεντόνα με Βασίλη Παπακωνσταντίνου, Λία Βίσση και Γιάννη Μηλιώκα, έπεσε στον σκληρό ήχο σε ηλικία 11 ετών αγοράζοντας το "The Number Of The Beast" των Iron Maiden. Έκτοτε ψάχτηκε αρκετά στον σκληρό ήχο, ταυτίστηκε μαζί του και τα τελευταία χρόνια τον υπηρετεί ενεργά ως συντάκτης του Rockway.gr, παρουσιαστής του Singloud Tv και ραδιοφωνικός παραγωγός του Octava Radio.