SECT: “No Cure for Death”

Aπτόητοι και ασταμάτητοι οι SECT (ή SECT XVX) μετά το περσινό ντεμπούτο τους κυκλοφορούν τον διάδοχο του μέσω της Southern Lord, πάνω στην ώρα για να δώσουν το τελειωτικό κτύπημα του φθινοπωρινού hardcore ολοκαυτώματος.

Ήδη μεγάλο όνομα στα hxc/punk σαλόνια, λογικό όταν στο στρατόπεδο σου έχεις παλιά μέλη των θρύλων Catharsis, Earth Crisis, Cursed και Fall Out Boy, στέκονται αντάξιοι της ιστορίας των μελών τους παρόλο που ηχητικά πλέον έχουν ξεφύγει (εντάξει, σε σχέση με τους Cursed ίσως όχι και τόσο). Γρήγορο, μεταλλικό και μαυρισμένο hardcore, γεμάτο κοινωνικοπολιτική οργή (είπαμε, XVX), αλλά ταυτόχρονα εμφανώς πιο 90s και punk από τα άλλα συντρόφια της εταιρίας τους, τους Friendship και All Pigs Must Die που μας τίμησαν πρόσφατα με αξιολογότατες κυκλοφορίες, οι SECT πατάνε με απόλυτη επιτυχία κάπου μεταξύ του political hardcore παρελθόντος τους και της νέας γενιάς των Trap Them και Young And In The Way.

Blast beat, crust τούπα τούπα και γκρουβάτα mosh breakdowns φτιάχνουν το τοπίο και τα γνωστά τσαντισμένα φωνητικά του Chris Colohan και η ωραιότατη παραγωγή φωτίζουν το σύνολο το οποίο μας λέει στα ίσα: οι πλάκες κομμένες. Πολεμικό hardcore για καιρούς πολέμου από βετεράνους του είδους όπως μόνο αυτοί ξέρουν να το κάνουν, το δισκάκι προτείνεται με συνοδεία μαύρου hoodie και βαριοπούλας.  

514

Avatar photo
About Αλέξης Δρυμιώτης 479 Articles
Στριμωγμένος ανάμεσα σε Gen X και Millenials, από την γη του χαλλουμιού, βαρετός τύπος κατά τα άλλα, επιμένει ότι Black Metal Ist Klassenkrieg, Fascism Is A Fuck,Doom Or Be Doomed, In Grind We Crust.