JEFF SCOTT SOTO: “Retribution”

Η τελευταία δεκαετία, έχει βρει σε εξαιρετική φόρμα τον Jeff Scott Soto, έναν ερμηνευτή που έχει χτίσει τεράστια καριέρα στο πλάι του Yngwie Malmsteen και του Axel Rudi Pell, όπως κι ως frontman των Talisman.

Δίχως να επαναπαύεται στο παρελθόν, ο 52χρονος τραγουδιστής δείχνει να περνάει μια άκρως παραγωγική περίοδο. Η προσωπική του καριέρα συνεχίζει με συνέπεια, οι WET (των οποίων η νέα δουλειά αναμένεται στο 2018) έχουν αφήσει πολύ καλές εντυπώσεις, ενώ το ντεμπούτο του νεοσύστατου supergroup των Sons of Apollo, άνετα διεκδικεί μια θέση στα καλύτερα της χρονιάς. Ο Soto όμως παραμένει πολυάσχολος και κυκλοφορεί μέσω της Frontiers το έκτο του solo album, με τίτλο “Retribution”.

Όντας σε φοβερή φόρμα, ο Νεοϋορκέζος frontman παραδίδει ένα δίσκο στο γνωστό hard & heavy rock ύφος του, με έφεση στην γκρούβα, αλλά και το συναίσθημα. Δίπλα του βρίσκεται για μια ακόμη φορά ο Howie Simon, με το αποτέλεσμα να είναι λίγο-πολύ αναμενόμενο για τους οπαδούς του, αλλά συνάμα ευπρόσδεκτο, μιας και τα 11 τραγούδια του “Retribution” διαθέτουν όλα τα στοιχεία που έχουμε όλοι αγαπήσει στις δουλειές του JSS.

Λίγο να έχεις ασχοληθεί με τον μπουκλωτό ερμηνευτή, ξέρεις τι σε περιμένει, με τον ήχο να βρίσκεται πιο κοντά στο προ πενταετίας “Damage Control” και ναι, όντως για πολλούς το εν λόγω album πέρασε στο αβαβά, κάτι που ίσως γίνει και με το “Retribution”, μιας και πλέον, ο Soto δείχνει να παράγει μουσική κυρίως για την πάρτη του και για την τέρψη των fan του, αδιαφορώντας για την εμπορική απήχησή του, κάτι που προσωπικά βρίσκω υγειές. 

Αντικειμενικά μιλώντας πάντως, δεν είναι τυχαίο πως έχω ήδη αναφέρει δύο φορές το πού ουσιαστικά απευθύνεται το “Retribution”. Εκπλήξεις δεν υπάρχουν και σίγουρα δίπλα από το project των Sons of Apollo, δύσκολα μπορεί να σταθεί, κάτι που ενδεχομένως θα έπρεπε να είχε σκεφτεί κι ο ίδιος ο Soto, αλλά οκ, φαντάζομαι δεν ήταν μονάχα δική του απόφαση, αλλά και της εταιρείας. Και ναι, ίσως κάποιες στιγμές είναι μετριούτσικες, αλλά εκεί σκάει η φωνή του JSS και τις παίρνει από το χεράκι, διότι εν τέλει αυτός είναι (και) ο ρόλος του.

Εν κατακλείδι, όλα καλά, όμορφα κι αναμενόμενα. Χρειάζεται κι αυτό βρε αδερφέ…

Highlights: “Retribution”, “Inside Outside”, “Feels Like Forever”, “Bullet for My Baby”, “Song for Joey”, “Dedicate to You”

572

Avatar photo
About Στέφανος Στεφανόπουλος 1396 Articles
Γεννήθηκε την ίδια ακριβώς ημέρα με τα CD και μάλλον για αυτό ασχολείται τόσο πολύ με τη μουσική. Όταν δεν γράφει για αυτή, αγοράζει CD, και όταν δεν αγοράζει, θα τον βρείτε είτε να παριστάνει τον dj σε διάφορα μαγαζιά της Αθήνας, είτε να προσπαθεί να κατεβάσει κάποια ιδέα για διαφήμιση. Στο Rockway.gr εντάχθηκε το 2010 και κάπως, κάπου, κάποτε, βρέθηκε να κρατάει και τα κλειδιά του. Δεν συμπαθεί τους ψευτοκουλτουριάρηδες, τους ξερόλες και τη μουστάρδα. Δηλώνει εγωιστής, κυνικός και fan του Philip Dick.