GOTHMINISTER: “The Other Side”

Οι Gothminister αποτελούν το μουσικό project του Bjorn Alexander Brem, ο οποίος από το 2003 που ξεκίνησε να μας απασχολεί, γουστάρει βιομηχανικό, σκοτεινό metal με έντονα μοντέρνα παραγωγή και έντονα στοιχεία από gothic και electro φόρμες.

Το νέο του άλμπουμ “The Other Side” δεν φέρνει καμιά έκπληξη στον ακροατή τον οποίο έχουν απασχολήσει στο παρελθόν κάποιες από τις προηγούμενες δουλειές του. Προσωπικά βρήκα τα φωνητικά του να ακούγονται λίγο πιο δουλεμένα και τα κομμάτια πιο “πιασάρικα”. Νομίζω πως μεγαλύτερη ευθύτητα είναι αυτό που χαρακτηρίζει κυρίως αυτή την κυκλοφορία των Gothminister.

Το industrial έχει κάνει ένα βήμα πίσω κι έχει αφήσει περισσότερο χώρο σε pop καταστάσεις. Παρόλα αυτά το heavy riffing είναι εδώ, απλά οι κιθάρες είναι καθαρά συνοδευτικό όργανο που δεν μπαίνουν σχεδόν ποτέ στο επίκεντρο, το οποίο καταλαμβάνει το τραγουδιστικό ύφος του Brem, σαφέστατα επηρεασμένο από τους συμπατριώτες του Rammstein, ενώ βαθιά μέσα του πιστεύω ότι προσπαθεί να ακουστεί και λίγο σαν τον Peter Steele.

Γυναικεία συνοδευτικά φωνητικά, ορχηστρικά σημεία στο παρασκήνιο, τσιμεντένιος ήχος στην ρυθμική κιθάρα και μελωδικές, κυρίως, ενορχηστρώσεις των κομματιών, συντονίστηκαν και μαγειρεύτηκαν στο στούντιο από τον Henning Verlage (Unheilig, Eisbrecher). Στο άλμπουμ παίζουν οι Turbo Natas και Icarus (κιθάρες), ενώ τα τύμπανα έπαιξε ο Chris Dead.

Παρότι προσπαθούν να ασχοληθούν στιχουργικά με τo υπερφυσικό και διάφορα άλλα σκοτεινά θέματα, ο μουσικός προσανατολισμός που σε πάει το “The Other Side”, είναι σε εντελώς διαφορετική κατεύθυνση. Σε μια φράση θα τον περιέγραφα σαν οι Rammstein να γράφουν μουσική για την eurovision. Μόνο για εξαρτημένους από το είδος ,οι οποίοι είμαι σίγουρος πως θα το ευχαριστηθούν, αρκεί να ρίξουν πρώτα μια ματιά στις προηγούμενες κυκλοφορίες των Gothminister. 


562