ALL PIGS MUST DIE: “Hostage Animal”

Μπορεί το κατάμαυρο μεταλλικό hardcore να μην ήταν κάτι νέο, αφού είχαν προηγηθεί οι Integrity, Ringworm, Earth Crisis κλπ.

Όταν όμως το 2010 μια μπάντα με το όνομα All Pigs Must Die (αποτελούμενη από μέλη των Converge, Cave In, The Red Chord και The Hope Conspiracy μεταξύ άλλων) έβγαλε το ομώνυμο EP της, η σκηνή ταρακουνήθηκε συθέμελα. Πιο σκληροί, πιο σκοτεινοί και πιο Bathory-ικοί και Dismember-ικοί από τους προκατόχους τους άνοιξαν το δρόμο σε μπάντες όπως οι Young And In The Way και Celeste οι οποίες είναι μεν συνομήλικες (ή και λίγο παλιότερες) αλλά χάρη στους APMD (άντε και τους Trap Them) ξαφνικά βρέθηκαν εκτεθειμένες στο metal mainstream, το οποίο γούσταρε αυτό που είδε, και εγενέτο blackened hardcore εμπορική αναγέννηση.

Στο τρίτο πλέον album τους η συνταγή παραμένει κλασσική, negative hardcore, σουηδικό παλιομοδίτικο death, πρωτογεννήτικο θρασο-black και τα ξεσκισμένα χαρακτηριστικά φωνητικά του Kevin Baker μπαϊράκι.  Και επειδή η καταιγιστική εναλλαγή tremolo riff και ισοπεδωτικών groove από τον κιθαρίστα Adam Wentworth δεν μας έφτανε είπε να φέρει παρέα τον Brian Izzi (December Wolves, Trap Them) για να γίνει η μπάντα κουιντέτο και να τρώμε διπλή πλέον κιθαριστική επίθεση. Συνθετικά χωρίς να αλλάζει η βάση του γλυκού σημειώνεται μια διακριτική αναβάθμιση στην ποιότητα των υλικών και την γαρνιτούρα, κοινώς τα κομμάτια είναι συνθετικά ελαφρώς πιο καλοδουλεμένα και στον δίσκο δεν υπάρχει ίχνος βιασύνης, λογικό βέβαια αφού έχουν περάσει 4 χρόνια από τον προκάτοχο του.

Χωρίς εκπλήξεις στανταράκι λοιπόν από κάθε άποψη το “Hostage Animal”, από την παραγωγή μέχρι το όμορφο εξώφυλλο, δεν νομίζω να εντυπωσιάσει όσους δεν εκτιμούσαν αυτό το είδος μέχρι τώρα, θα κάνει όμως τους φίλους της όλο και διευρυνόμενης αυτής σκηνής να χοροπηδήσουν από την χαιρέκακη ευχαρίστησή τους. Για τους All Pigs Must Die σημειώσατε 3-0 σερί.

510

Avatar photo
About Αλέξης Δρυμιώτης 479 Articles
Στριμωγμένος ανάμεσα σε Gen X και Millenials, από την γη του χαλλουμιού, βαρετός τύπος κατά τα άλλα, επιμένει ότι Black Metal Ist Klassenkrieg, Fascism Is A Fuck,Doom Or Be Doomed, In Grind We Crust.