THE DARK RED SEED: “Stands With Death” EP

H απάντηση στην ερώτηση ποιοι είναι οι The Dark Red Seed είναι: η μπάντα του συνεργάτη-κιθαρίστα του King Dude, Torsten Larson.

Και με αυτήν την απάντηση καταλαβαίνεις αν γνωρίζεις το συνεργάτη του σε τι κλίμα θα κινείται το ντεμπούτο ΕΡ του συγκροτήματος, “Stands With Death”.

Σκοτεινή folk americana με γοτθικές προεκτάσεις για ανθρώπους που αγαπούν τους Bad Seeds και τον King Dude, όπως ακούγεται στο πρώτο “The Antagonist”, ενώ στο δεύτερο “The Master and The Slave”, τα πράγματα γίνονται λίγο πιο κιθαριστικά υπό την εποπτεία ενός ξεκούραστου Neil Young αν σκεφτόταν ποτέ να post-άρει και το τρίτο “The Tragedy of Alesund” ξεκινάει σαν να είναι κάποιο ξεχασμένο κομμάτι του Nick Cave που δεν μπόρεσε να μπει στο “Push the sky away”, αν και το κλίμα βαραίνει σε doom πλαίσια προς το τέλος.

Η παραγωγή είναι σε πολύ καλό επίπεδο, μιας και το ένα εκ των δυο μελών είναι ο ηχολήπτης του King Dude, Shawn Flemming και η γεύση που αφήνει το ΕΡ στο τέλος είναι γλυκιά και ελαφρώς αισιόδοξη, αν αναλογιστεί κανείς τους τίτλους και το μουσικό προσανατολισμό των Αμερικανών.

Τα δυο από τα τρία κομμάτια είναι μακροσκελή και έτσι το ΕΡ φτάνει τα 23 λεπτά και δίνει μια πολύ καλή ιδέα του τι θα επακολουθήσει όταν η μπάντα θα κυκλοφορήσει κάτι πιο ολοκληρωμένο.

Θαρρώ πως οι υποψήφιοι αγοραστές έχουν καταλάβει ποιοι είναι!

514

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2111 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.