WITH THE DEAD: “Love From With the Dead”

Ζοφερό και μαύρο προβλέπεται το φθινόπωρο, προς τέρψιν των απανταχού doomsters, τουλάχιστον αν κρίνουμε από την μαζική δισκογραφική επίθεση στο είδος, και αιχμή του δόρατος εμφανίζονται με το δεύτερο άλμπουμ τους οι With The Dead.

Ανανεωμένοι πλέον μετά την επεισοδιακή απόλυση του Mark Greening, οι Lee Dorian (σοβαρά τώρα, θέλετε bio;) και Tim Bagshaw (Ramesses, Electric Wizard) πλέον έχουν σαν υποστήριξη τον θεούλη Leo Smee (Cathedral) στο μπάσο και τον Alex Thomas (Bolt Thrower, Squarepusher) στα ντραμς και από ότι φαίνεται η αλλαγή μόνο καλό τους έκανε.

Το “Love From With the Dead” είναι απλά ένας doom ογκόλιθος. Ο Lee Dorian είναι ο γνωστός b-movie εαυτός του, o Leo βρωμίζει ακόμα περισσότερο από παλιότερα το μπάσο, ο Tim δίνει μαθήματα αργού αλλά ισοπεδωτικού metal με την κιθάρα του και ο Alex είναι διακριτικά η γρανιτένια ραχοκοκαλιά στα 65 κατάμαυρα λεπτά του δίσκου, από τις πρώτες αργέεεες  νότες του “Isolation”, διαμέσου ύμνων όπως τα “Reincarnation of Yesterday” και “Cocaine Phantoms”, μέχρι και το “CV1” που κλείνει τον δίσκο. 

Οι επιρροές είναι αυτές που φαντάζεστε, άψογα δεμένες και τραβηγμένες από τα μαλλιά, ακούγοντας το “Love…” είναι σαν να ακούω το τερατώδες εξώγαμο των “Let Us Prey” των Electric Wizard και “Endtyme” των Cathedral, που τυχαίνει να είναι δύο από τους πιο αγαπημένους μου δίσκους όλων των εποχών.

Για να κάνω μια παρομοίωση, φανταστείτε ενήλικες πλέον να κάνετε σεξ με το τηλεοπτικό/μουσικό/γουωτέβα είδωλο που αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για εκατοντάδες περιστάσεις εφηβικής σας αυτοϊκανοποίησης, και είναι όσο εξωπραγματικό όσο το φαντασιωνόσασταν.

Αν σας αρέσουν οι Cathedral/Ramesses/παλιοί Electric Wizard κλπ, αυτός ο δίσκος είναι ότι πιο κοντινό σε ηχητικό αντίστοιχο αυτής της αίσθησης έχει κυκλοφορήσει τα τελευταία χρόνια. Feel the DOOM!

493

Avatar photo
About Αλέξης Δρυμιώτης 479 Articles
Στριμωγμένος ανάμεσα σε Gen X και Millenials, από την γη του χαλλουμιού, βαρετός τύπος κατά τα άλλα, επιμένει ότι Black Metal Ist Klassenkrieg, Fascism Is A Fuck,Doom Or Be Doomed, In Grind We Crust.