LASCAR: “Saudade”

Οι Χιλιανοί Lascar, ή μάλλον ο Χιλιανός μιας και μιλάμε για one man band, είναι μια από τις μπάντες που πραγματικά αξίζουν τον όρο post-black metal.

Όχι επειδή είναι ιδιαίτερα πρωτότυποι ή κάτι εξωπραγματικό αλλά επειδή αν αγνοήσεις τα φωνητικά από το πηγάδι και τα blast τύμπανα μουσικά ακούγονται πολύ κοντά σε μεταλλικό post rock και μάλιστα πολύ καλής ποιότητας με ιδιαίτερα καλή χρήση της μελωδίας από τις κιθάρες.

Τα 4 κομμάτια διάρκειας από 8 μέχρι 14 λεπτά που απαρτίζουν το “Saudade” ρέουν εύκολα δημιουργώντας μια συναισθηματική και υπνωτική ατμόσφαιρα που φέρνει στο μυαλό την τελευταία δουλειά των Code, στο πιο μεταλλικό πάντα και τους Vattnet Viskar στο λιγότερο γυαλισμένο, οπότε προφανώς και το άλμπουμ αυτό προτείνεται στους οπαδούς των προαναφερθέντων.

Δυστυχώς το δισκάκι πάσχει από κάτι που ο καλλιτέχνης δεν μπορεί να ελέγξει: κακό timing. Αυτή την περίοδο έχει πέσει ένα μπαράζ από εξαιρετικές κυκλοφορίες στον συγκεκριμένο ήχο, πολλές από πιο γνωστά ονόματα και μεγάλες εταιρείες οπότε πολύ φοβάμαι πως οι Lascar θα χαθούν στο πλήθος. Τουλάχιστον όσοι διαβάζετε το review και είστε φίλοι του είδους ρίξτε τους μια αυτιά, δεν είναι κάτι το εξαιρετικό αλλά μια ακρόαση τουλάχιστον την αξίζουν.

515

Avatar photo
About Αλέξης Δρυμιώτης 479 Articles
Στριμωγμένος ανάμεσα σε Gen X και Millenials, από την γη του χαλλουμιού, βαρετός τύπος κατά τα άλλα, επιμένει ότι Black Metal Ist Klassenkrieg, Fascism Is A Fuck,Doom Or Be Doomed, In Grind We Crust.