MASTODON: “Cold Dark Place” EP

Πριν ακόμη στεγνώσει η ιντερνετική μελάνη από το review στο εξαιρετικό “Emperor of Sand”, και πριν καλά-καλά οι τρουάδες χωνέψουν τις λογής “αιρετικές” δηλώσεις του Hinds, οι Mastodon κυκλοφορούν ένα νέο EP, γιατί… πολύ απλά, μπορούν!

Το “Cold Dark Place” αποτελείται από τέσσερις συνθέσεις, εκ των οποίων οι τρεις (“North Side Star”, “Blue Walsh” και το ομώνυμο κομμάτι), προέρχονται από τα sessions του “Once More ‘Round the Sun” και η μία (“Toe to Toes”) από εκείνα του “Emperor of Sand”.

Εν ολίγοις, οι Mastodon βγάζουν σε ένα EP μερικά τραγούδια τα οποία δεν κατάφεραν να μπουν στα full length τους κι αυτό ενδεχομένως θα προβλημάτιζε κάποιους, άπαξ και είχαμε να κάνουμε με κάποια άλλη μπάντα. Διότι με τους εν λόγω κύριους, ακόμη κι αυτά τα κομμάτια, είναι εφάμιλλα με εκείνα των album τους και το τελευταίο πράγμα που μπορεί κάποιος να κάνει είναι να τους κατηγορήσει για “αρπαχτή”, ή κάτι ανάλογο.

Και οι τέσσερις συνθέσεις διαθέτουν τον γνώριμο πλέον, τεχνικότροπο, ήχο των Mastodon, έτσι όπως έχει διαμορφωθεί τα τελευταία 5-6 χρόνια, διαθέτοντας όμως μια πιο ταξιδιάρικη χροιά όπως και μια καλοδεχούμενη “Crack the Skye” αίσθηση, με τα 22 λεπτά διάρκειας του EP να περνούν νεράκι, αφήνοντας μίλια πίσω ολάκερα full length πάμπολλων άλλων σχημάτων.

Δύσκολο να αντισταθείς στη γοητεία των “North Side Star”, “Blue Walsh” και “Cold Dark Place”, ή να μην αναρωτηθείς γιατί το “Toe to Toes” δεν βρήκε τον δρόμο του στο τελευταίο full length του συγκροτήματος. Ακούγοντας βέβαια το δίσκο, γίνεται αντιληπτό το γιατί αυτά τα τραγούδια βγαίνουν ξεχωριστά, μιας και διαθέτουν μια δική τους αύρα, η οποία ενδεχομένως να μην ταίριαζε απόλυτα στο σύγχρονο πρόσωπο της μπάντας, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά τα album τους.

Κερασάκι στην εν λόγω καλλιτεχνική (mini) τούρτα, το υπέροχο κι απόλυτα ταιριαστό artwork που συνοδεύει το EP.

Εν ολίγοις, ένα ωραιότατο ταξιδιάρικο σφηνάκι από τους Mastodon, για να πάνε τα φαρμάκια κάτω και να σιγουρέψουν πως (και) το 2017 θα τους ανήκει.

574

Avatar photo
About Στέφανος Στεφανόπουλος 1396 Articles
Γεννήθηκε την ίδια ακριβώς ημέρα με τα CD και μάλλον για αυτό ασχολείται τόσο πολύ με τη μουσική. Όταν δεν γράφει για αυτή, αγοράζει CD, και όταν δεν αγοράζει, θα τον βρείτε είτε να παριστάνει τον dj σε διάφορα μαγαζιά της Αθήνας, είτε να προσπαθεί να κατεβάσει κάποια ιδέα για διαφήμιση. Στο Rockway.gr εντάχθηκε το 2010 και κάπως, κάπου, κάποτε, βρέθηκε να κρατάει και τα κλειδιά του. Δεν συμπαθεί τους ψευτοκουλτουριάρηδες, τους ξερόλες και τη μουστάρδα. Δηλώνει εγωιστής, κυνικός και fan του Philip Dick.