KORPIKLAANI: “Live At Masters Of Rock”

Εννιά full length και μια δεκαπενταετία περίπου από το debut τους και οι Φιλανδοί heavy / folk metallers αποφάσισαν να εκδώσουν την πρώτη τους live κυκλοφορία.

Πρόκειται για την αποτύπωση δυο εμφανίσεων τους στο τσέχικο festival Masters Of Rock οι οποίες κυκλοφορούν και σε DVD / BluRay format, με την προσθήκη των αντίστοιχων CD που ηχογραφήθηκαν το 2014 και το 2016. Χορταστικό υλικό 38 τραγουδιών!

Οι Korpiklaani είναι γνωστά κουμάσια. Τραγούδια που επικεντρώνονται στο αλκοόλ, σε ιστορίες με μάγους και στην παράδοση της χώρας τους, αποδεικνύονται ιδανικά για ένα καλό live show του οποίου ο πρώτιστος στόχος είναι η διασκέδαση, κάτι που οι Korpiklaani αποδεικνύουν έμπρακτα εκτελώντας υλικό από όλη τους τη δισκογραφία. Ο συνδυασμός του heavy metal με τη folk μουσική είναι το χωράφι τους και σε ζωντανές συνθήκες ακούγονται ακόμη πιο δυναμικοί σε σχέση με το studio.

Και στις δυο εμφανίσεις, παρά το διαφορετικό line up, η μπάντα στέκεται με αξιοπρέπεια στο σανίδι. Πολύ καλοί μουσικοί όλοι τους (στη σκηνή συμμετέχουν με διάφορα όργανα αρκετοί guests – φίλοι των Korpiklaani, γεμίζοντας τον πολύ καλό – για live συνθήκες – ήχο), καταφέρνουν να μεταδώσουν το πνεύμα της μουσικής τους στους παρευρισκόμενους οι οποίοι εμφανώς το γλεντάνε, υποστηρίζοντας με ιαχές τις προσπάθειες της μπάντας.

Άψογη επικοινωνία με το κοινό από τον frontman Jonne Jarvela , αεράτες εκτελέσεις (ίσως σε σημεία λίγο πιο γρήγορες από τις original), χειμαρρώδης riffολογία και εντυπωσιακό drumming από τον Matson.

Το “Live At Masters Of Rock” λειτουργεί σαν μια best of σύνοψη μιας αξιόλογης καριέρας και σίγουρα είναι μια πολύ καλή ευκαιρία για να δείξει την δυναμική των Korpiklaani σε ζωντανές συνθήκες, οι οποίοι τα καταφέρνουν ομολογουμένως καλά. Το διπλό αυτό CD δεν προσφέρει κάτι λιγότερο από ευχάριστη ακρόαση (και πιθανολογώ ότι οπτικώς θα είναι ακόμη πιο απολαυστική), κεφάτης heavy metal μουσικής. Προς τιμήν τους η ζωντανή εμφάνισή τους δεν έχει αποσφαλματιστεί (ναι, ακούγονται ακόμη και τα λάθη τους) και σίγουρα οι γλεντζέδες metallers που πίνουν ένα καφάσι στην καθισιά τους θα το κατασυμπαθήσουν. Μουσική ανέμελη, χωρίς αναλύσεις και στοχασμούς. Αν είσαι του είδους, τσίμπα το. Γιατί; Γιατί Klaani το γατί!

https://www.facebook.com/korpiklaani/
http://korpiklaani.com/

557

Avatar photo
About Ιορδάνης Κιουρτσίδης 1169 Articles
Ανακατεμένος με το heavy metal εδώ και 3,5 δεκαετίες, retro computer fan, δεν αντέχει τον Μόρισον και τον Κομπέιν, πίνει διπλό γλυκύβραστο και λατρεύει τις mini σοκοφρέτες υγείας.