VULTURE: “The Guillotine”

Το Γενάρη του 2016 έπεσε στα χέρια μου το demo “Victim to the Blade” των νεοσύστατων τότε γερμανών Vulture… και… ονείρωξις…

Τώρα όμως κυκλοφορεί από την High Roller Records και η πρώτη τους δισκογραφική δουλειά, την οποία περιμέναμε με μεγάλη προσμονή και αγωνία.

Το “The Guillotine” έρχεται να μας καταπλήξει, να μας κόψει το λαιμό και να θερίσει κεφάλια. Είναι δίσκος που αναμειγνύει επιρροές από Judas Priest με αυξημένες ταχύτητες, κάνει ενέσεις από το Thrash της Bay Area, είναι εμπλουτισμένος με το αγνό Speed Metal του Καναδά κι όλη αυτή η μαγιά έρχεται και δένει με ύφος τύπου King Diamond / Mercyful Fate.
Χωρίς να θέλει να μας πάει πίσω στα ΄80’s εσκεμμένα, το “The Guillotine” από μόνο του είναι παλιομοδίτικο.

Δεν είναι ρετρό η φάση του αλλά είναι true. Με κιθάρες που ξυρίζουν σαν λεπίδια και συνθέσεις παντελονάτες σε ρίχνουν με την πλάτη στον τοίχο και τα τύμπανα με τις ταχύτητες που αναπτύσσουν σου σκάνε σκαμπίλια απανωτά. Τσιρίδες τα φωνητικά βγαλμένα από την κόλαση και ο ήχος του συνόλου συμπαγής σα μπετόν αρμέ.

Με την πρώτη αυτιά κιόλας στα σκάει στο κεφάλι και δεν ξέρεις από που σου ήρθε πραγματικά.

High Speed Metal κυρίες και κύριοι και δεν χωράει καμία αμφιβολία σε αυτό. Κυκλοφορία που αναμένουμε με τα σάλια να τρέχουν αλλά ακόμα περισσότερο περιμένουμε την εμφάνιση τους στο Up the Hammers το φετινό… ολική καταστροφή.

457

Avatar photo
About Αντώνης Ξενάκης 240 Articles
Σαββατογεννημένος της 13ης Ιουλίου του 1985 στην Αθήνα, με πρώτο συναυλιακό βίωμα περίπου το 1992 στην Σφεντόνα με Βασίλη Παπακωνσταντίνου, Λία Βίσση και Γιάννη Μηλιώκα, έπεσε στον σκληρό ήχο σε ηλικία 11 ετών αγοράζοντας το "The Number Of The Beast" των Iron Maiden. Έκτοτε ψάχτηκε αρκετά στον σκληρό ήχο, ταυτίστηκε μαζί του και τα τελευταία χρόνια τον υπηρετεί ενεργά ως συντάκτης του Rockway.gr, παρουσιαστής του Singloud Tv και ραδιοφωνικός παραγωγός του Octava Radio.