MAUSOLEUM GATE: “Into A Dark Divinity”

Δεν ξέρω τι φάση παίζει με αυτή την επιστροφή στο παλιό κλασσικό heavy metal τώρα τελευταία αλλά έχει αρχίσει λίγο να μου θυμίζει αυτή την μεταξύ σοβαρού και αστείου ΠΑΣΟΚ-ολαγνία που κυκλοφορεί.

Οι Mausoleum Gate όπως καταλάβατε, είναι ρετρό, αλλά τόσο πολύ που πραγματικά δεν καταλαβαίνεις ότι πρόκειται για καινούργια μπάντα, όλα πάνω τους, από την παραγωγή μέχρι το εξώφυλλο ανήκουν στις αρχές των 80s σε βαθμό καρικατούρας.

Ηχητικά τώρα η φάση είναι NWOBHM και κλασσικό rock/metal στο μελωδικότερο, με πολλά πλήκτρα και σημεία που φέρνουν από Deep Purple και Uriah Heep μέχρι και στα πρώτα βήματα (πριν γίνουν Πυξ Λαξ του rock) των Scorpions.

Ποιοτικά βέβαια υστερούν σε σχέση με τις επιρροές τους κι εκτελεστικά και συνθετικά και ειδικά στα φωνητικά. Καλές στιγμές υπάρχουν, όπως το ατμοσφαιρικό “Condemned to Darkness”, αλλά ειδικά όταν ανεβάζουν ταχύτητες όπως στο “Burn the Witches at Dawn” τότε το σκηνικό χαλάει.

Όχι χάλια λοιπόν, αλλά ούτε και κάτι σπουδαίο, οι κλασσικομέταλλοι  ρίχτε μια αυτιά καλού κακού αλλά μην περιμένετε κάτι εξαιρετικό.

462

Avatar photo
About Αλέξης Δρυμιώτης 479 Articles
Στριμωγμένος ανάμεσα σε Gen X και Millenials, από την γη του χαλλουμιού, βαρετός τύπος κατά τα άλλα, επιμένει ότι Black Metal Ist Klassenkrieg, Fascism Is A Fuck,Doom Or Be Doomed, In Grind We Crust.