TURN ME ON DEAD MAN: “Heavy Metal Mothership”

Χωρίς να ξέρω τους Turn Me On Dead Man, χαίρομαι με την πρωτοτυπία του ονόματος τους, αλλά με ξενερώνει η έλλειψή της στον τίτλο του δίσκου, καθώς και η περίεργη αισθητική του εξωφύλλου που με παραπέμπει σε κάτι που ίσως να μη θέλω να ακούσω.

Οι 4 γκρίνγκος από το Σαν Φρανσίσκο έχουν κατά τα άλλα κάτι διαφορετικό να μας πουν. Desert rock, space rock ψυχεδέλεια, ταχύτατα heavy metal riffs και μια φωνή θαμμένη μέσα στην άμμο.

Οι ίδιοι προσπαθώντας να βοηθήσουν όλους εμάς τους ταμπελολάγνους που γουστάρουμε να μιλάμε με ορολογίες και παραδείγματα (μπορείς να το πεις και ψυχαναγκασμό) βαπτίζουν το ύφος τους DeepSpace SuperRock, που αν και δεν καταλαβαίνω πως προέκυψε, δεν έχω επιχειρήματα να το αντικρούσω.

Kyuss μαζί με Hawkwind, Motorhead, Black Sabbath, Queens of The Stone Age (του ξεκινήματος), με φωνητικά που μου θυμίζουν κάτι από Mars Red Sky, αλλά οι Turn Me On Dead Man κατάφεραν και τα έφεραν όλα σε ένα δικό τους λογαριασμό, έτσι ώστε να ακούγεται σαν κάτι πρωτότυπο και πρωτόγνωρο (τουλάχιστον σε μένα που δεν τους έχω ακούσει πριν).

Η παραγωγή είναι προσεγμένη, οι άνθρωποι έχουν ιδέες και της αναπτύσσουν με δικό τους καθαρά τρόπο, ξέροντας ακριβώς σε πιο αποτέλεσμα θέλουν να φτάσουν.

Πέμπτο ολοκληρωμένο τους πόνημα το “Heavy Metal Mothership”, μουσικά ενδιαφέρον κι όχι συνηθισμένο, απέσπασε 1000% την προσοχή μου, αλλά δεν είμαι σίγουρος αν θα μπει σε κάποιο πάνθεο προτιμήσεων μου.

Προτείνεται σε εκείνους που ψάχνουν κάτι έξω από τα συνηθισμένα, γιατί οι φασαίοι θα μπερδευτούν και θα πουν πως είναι μια μπούρδα.

Υ.Γ. Εξαιρετικό το “Cosmo Nymph” στο οποίο ακούγεται και μπουζούκι (μουσικό όργανο είναι να μην το πετάμε στην πυρά).

755

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2108 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.