BLOODCLOT: “Up In Arms”

Έχω εκφράσει επανειλημμένα τις επιφυλάξεις μου για τα διάφορα supergroup που ξεφυτρώνουν σαν μανιτάρια τις μέρες μας αλλά είναι κάτι γκρουπ σαν τους Bloodclot που με κάνουν να καταπίνω τα λόγια μου.

Σχηματισμένοι αρχικά σαν project των θρυλικών John Joseph (Cro-Mags) και Todd Youth (Murphy’s Law, Danzig) έγιναν κανονική μπάντα με την προσθήκη των Joey Castillo (Danzig, QOTSA, Blast!) και Nick Oliveri (QOTSA, Mondo Generator, Dwarves) και ξεκίνησαν την αποστολή τους να τραβήξουν το ‘80s αμερικάνικο hardcore στο σήμερα.

Όχι, δεν είναι οι μόνοι που γύρισαν στις hardcore ρίζες τους τον τελευταίο καιρό, αλλά το κάνουν με απίστευτο τσαμπουκά, από το NY κοπάνημα του ομώνυμου κομματιού μέχρι το ερωτικό γράμμα στη DC των Minor Threat και Scream που είναι το “Fire” και το γηπεδικά μελωδικό “Slow Kill Genocide”, το “Up In Arms” δεν είναι τόσο συνέχεια των Cro-Mags και Murphy’s Law όσο απόσταγμα 35 περίπου χρόνων punk παράδοσης και εμπειρίας.

Τι άλλο θέλετε λοιπόν, είναι hardcore/punk, είναι old school, είναι άριστα παιγμένο, είναι παθιασμένο και πάνω από όλα ακούγεται ακόμα φρέσκο. Από ότι φαίνεται οι μπαμπάδες (ίσως και παππούδες πλέον) είναι ακόμα τσαντισμένοι και δεν το κρύβουν, και αν κρίνω και από τα νέα από τα στρατόπεδα των M.D.C., D.O.A. και λοιπών “αιώνιων φοιτητών” η νέα γενιά καλά κάνει να συνέλθει γιατί μας έχουν φάει λάχανο.

503

Avatar photo
About Αλέξης Δρυμιώτης 479 Articles
Στριμωγμένος ανάμεσα σε Gen X και Millenials, από την γη του χαλλουμιού, βαρετός τύπος κατά τα άλλα, επιμένει ότι Black Metal Ist Klassenkrieg, Fascism Is A Fuck,Doom Or Be Doomed, In Grind We Crust.