WIDOWMAKER: “Widowmaker” EP

Εγώ πασάκα μου ξέρω ως Widowmaker εκείνο το project που είχε κάνει ο Dee Snider των Twisted Sister μαζί με τον Al Pitrelli (Savatage), γιατί με μπερδεύεις τώρα;

Από το εξώφυλλο φυσικά, είναι λίγο-πολύ εύκολο να αντιληφθείς το τι πραγματεύονται αυτοί οι Widowmaker, από την (sweet home) Αλαμπάμα. Καταιγιστικό μεταμοντέρνο death μέτσολ, αυτό το σύγχρονο, με τα djent στοιχεία και τα γεμάτο trigger drums, που φλερτάρει έντονα με την deathcorίλα και ανά λίγα μέτρα τη φιλτράρουν με beatdowns, για να δένει το γλυκό και στις συναυλίες.

Αν είναι καλό; Για πρώτο δείγμα, το 27λεπτο ομώνυμο EP των Widowmaker, δίνει υποσχέσεις για το μέλλον, αν και η αλήθεια είναι πως δε θα συναντήσεις κάτι πρωτότυπο ή σπουδαίο συνθετικά.

Αυτό που ουσιαστικά ιντριγκάρει είναι η ενέργεια που βγάζει το σχήμα, η οποία σε παίρνει ευχάριστα από το χεράκι και σε περνάει το δρόμο, δίχως να κοιτάξει για διαβάσεις και φανάρια. Στα θετικά και η πολύ καλή παραγωγή, η οποία είναι όσο καθαρή χρειάζεται για να διοχετεύσει στον ακροατή την προαναφερθείσα ενέργεια και να τον ψήσει να κουνήσει ρυθμικά κεφάλι και γλουτούς.

Θα τους ξανατσεκάρω μόλις βγει κάποιο full length…

529

Avatar photo
About Στέφανος Στεφανόπουλος 1392 Articles
Γεννήθηκε την ίδια ακριβώς ημέρα με τα CD και μάλλον για αυτό ασχολείται τόσο πολύ με τη μουσική. Όταν δεν γράφει για αυτή, αγοράζει CD, και όταν δεν αγοράζει, θα τον βρείτε είτε να παριστάνει τον dj σε διάφορα μαγαζιά της Αθήνας, είτε να προσπαθεί να κατεβάσει κάποια ιδέα για διαφήμιση. Στο Rockway.gr εντάχθηκε το 2010 και κάπως, κάπου, κάποτε, βρέθηκε να κρατάει και τα κλειδιά του. Δεν συμπαθεί τους ψευτοκουλτουριάρηδες, τους ξερόλες και τη μουστάρδα. Δηλώνει εγωιστής, κυνικός και fan του Philip Dick.