THE LEATHER NUN: “Vive La Fete! Vive La Revolution”

Αύγουστος του 1988.

Στο Tallinn της Εσθονίας λαμβάνει χώρα το πρώτο διεθνές ροκ φεστιβάλ της τότε Σοβιετικής Ένωσης, το τριήμερο “Glasnost Rock ‘88”. Headliners οι Public Image Ltd του John Rotten Lydon, οι Big Country και οι Σουηδοί Leather Nun. Οι τελευταίοι αποφάσισαν να ξεθάψουν τις ηχογραφήσεις απο την εμφάνιση τους αυτή, και σχεδόν είκοσι χρόνια μετά να κυκλοφορήσουν το σαρανταπεντάλεπτο (παρά κάτι ψιλά) “Vive La Fete! Vive La Revolution”

Τα τραγούδια είναι απο τα πρώτα τρία άλμπουμ της μπάντας “Lust Games” (1986), “Steel Construction” (1987), “International Heroes” (1988) και γενικά από την πιο δραστήρια περίοδό της, αφού ένα full length και μερικά  χρόνια μετά, το διαλύσανε λόγω οικονομικών προβλημάτων, μέχρι να ξαναβρεθούνε στουντιακά το 2015 με το “Whatever”.

To “Vive La Fete! Vive La Revolution” είναι γεμάτο ενέργεια και βρώμικες κιθάρες, γκαραζοροκενρολ (I’m Alive, Fly Angels Angels), αλλά και ήχο που φέρνει έντονα στο μυαλό The Cult (Dance Dance Dance, A Thousand Nights). Δεν είναι τυχάιο πως ο Ian Astbury είναι δήλωμένος fan των Σουηδών, και το οτι οι συντοπίτες τους Turbonegro έχουν διασκευάσει το “No Rule”, κομμάτι με το οποίο κλείνει και ο συγκεκριμένος δίσκος.

Αν είσαι ήδη οπαδός των Leather Nun, τοτε το άλμπουμ θα είναι πολύτιμο κομμάτι της συλλογής σου. Αν από την άλλη αυτό θα είναι το πρώτο σου ραντεβου με την μπάντα, το πιθανότερο είναι να σε δελεάσει και σε δεύτερο. Δε θα μπει στο πάνθεον των live albums, αλλά δε θα περάσει και αδιάφορο σε όποιον μπει στον κόπο να το ακούσει.

436

Avatar photo
About Σόλωνας Εσκενάζης 90 Articles
Γεννημένος το '90, μελαχρινός, ψηλός, καστανά μάτια α σορι δεν είναι Τιντερ εδώ. Η μεγάλη αγάπη είναι το πανκ και τα παρακλάδια του αλλά χωρίς παρωπιδισμους, περί ορέξεως κολοκυθόπιτα (αρκεί να είναι νόστιμη), less is more και η καλή η μπάντα απ' το live φαίνεται.