DYING FETUS: “Wrong One to Fuck With”

Η τριάδα από το Maryland, που ακούει στο όνομα Dying Fetus, επιστρέφει μετά από 5 χρόνια δισκογραφικής απουσίας με την όγδοη δουλειά της, “Wrong One To Fuck With”.

Το θέμα είναι αν ο τίτλος δικαιολογεί την προτροπή της μπάντας να μην τα βάλουμε μαζί τους. Ξέρετε, μεταξύ σοβαρού κι αστείου, σου προκαλεί ίσως μια δυσπιστία ή μία ελπίδα για κάτι καλό, όλο αυτό. Στην προκειμένη περίπτωση, γνωρίζοντας τις δυνατότητες της μπάντας κι αγαπώντας τις προηγούμενες δουλειές της, περίμενα κάτι καλό και οι Dying Fetus μου προσέφεραν για μια ακόμη φορά απλόχερη ικανοποίηση.

Το “Wrong One To Fuck With” περιέχει όλα τα στοιχεία που μας έκαναν να αγαπήσουμε την μπάντα. Δεν περιμέναμε μπαλάντες, θα μου πεις, αλλά εγώ προσωπικά δεν περίμενα κι έναν τόσο καταιγιστικό δίσκο από την αρχή μέχρι το τέλος. Μοιάζει πως όσο περνούν τα χρόνια, οι DF ένιωσαν την ανάγκη να μας δείξουν πως η τεχνική βαρβαρότητα των late 90’s- early 00’s είναι ακόμα εδώ. Κι αν το “Destroy the Opposition” είναι ακόμα η αγαπημένη μου δουλειά τους (και θα παραμείνει) το “Wrong One To Fuck With” είναι ίσως καλύτερο.

Το δύσκολο δεν είναι να περιαυτολογείς με τεχνικότητες αλλά να υπάρχει νόημα πίσω από κάθε νότα, κάθε riff, κάθε βρυχηθμό. Κι εδώ υπάρχει από την αρχή μέχρι το τέλος. Ακούς το δίσκο και κάθε δευτερόλεπτο έχει να σου προσφέρει μια στιγμή έντασης, μια στιγμή απόλαυσης. Γκρουβίλες και grind-ίλες εναλλάσσονται σε υπερηχητικούς ρυθμούς κι εκτός του ότι δεν ξέρεις τι να περιμένεις κάθε στιγμή, δυσκολεύεσαι να καταλάβεις τι είναι αυτό που γουστάρεις περισσότερο. Λατρεύω την “άρρωστη” εισαγωγή του “Die With Integrity”, την πορωτική thrash-ίλα του “Ideological Subjugation”, αλλά και το υπερηχητικό ξεκίνημα του “Fixated On Devastation”. Με λίγα λόγια, μια ολοκληρωμένη δισκάρα που δεν της λείπει τίποτα (συνθετικά και εκτελεστικά)!

Για μια ακόμη φορά οι Dying Fetus ικανοποιούν τους ακροατές του βάρβαρου death metal κι επιβεβαιώνουν για πολλοστή φορά πως είναι από τους κολοσσούς της σκηνής. Δεν έχουν τίποτα να αποδείξουν πλέον απλά μας υπενθυμίζουν ότι μπορούν με μοναδικό τρόπο να προσφέρουν διαμάντια μετά από 25+ χρόνια ύπαρξης. Κι όντως, μη τα βάζετε με τους τύπους γιατί δεν αστειεύονται.

549

Avatar photo
About Νίκος Τόλης 183 Articles
Η ζωή του όλη συναυλίες μουσικές και πάλι πίσω. Από μικρός στα σανίδια, στα backstages και στα dj booths, μετράει πολλές σελίδες μουσικού ρεπορτάζ σε sites, zines, έντυπα και δηλώνει περήφανος συντάκτης στο Rockway από το 2011. Ύστερα από χρόνια περιπλανήσεων στην υφήλιο, διαμένει πλέον στη γενέτειρα του, συνεχίζοντας με αμείωτο ρυθμό το ταξίδι του, πάντα φυσικά μετά μουσικής.