LICHTGESTALT: “Tempus Fugit”

Εδώ οφείλω να σημειώσω από την αρχή ότι πρόκειται να μιλήσουμε για gothic rock/metal, ένα είδος που δεν το κατέχω όσο κι αν το εκτιμώ, άρα προφανώς δεν μπορώ να το κρίνω κιόλας. Το μοναδικό που μπορώ να κάνω είναι να παρουσιάσω αυτή την κυκλοφορία σε όσους τυχόν ενδιαφέρονται.

Αφού λοιπόν τα ξεκαθαρίσαμε, πάμε  να πούμε δύο πράγματα για τους Lichtgestalt. Πρόκειται για μια Γερμανική μπάντα που μετράει 3 χρόνια ζωής και έχει κάνει ένα πολύ δυναμικό ξεκίνημα. Τόσο το πρώτο EP όσο και το “Motorenherz” του 2015, έχουν δημιουργήσει αίσθηση και έχουν βάλει για τα καλά τους Lichtgestalt στο μουσικό προσκήνιο.

Το όνομά τους προφανώς προέρχεται από το αντίστοιχο album των Lacrimosa, αλλά η μουσική των Γερμανών όσο κι αν έχει σαν βάση το goth, περιέχει σαφώς περισσότερα metal στοιχεία από τους Ελβετούς. Τα στοιχεία αυτά εντοπίζονται στις κιθάρες και στα ιδιαίτερα heavy riffs, ενώ από την άλλη πλευρά τα φωνητικά και η σκοτεινή ατμόσφαιρα του δίσκου με την εκτενής χρήση πλήκτρων, του δίνουν αυτόν τον έντονο goth χαρακτήρα.

Κάποιες industrial πινελιές βοηθούν ακόμα περισσότερο στην ενέργεια που βγάζει το άκουσμα σε όλη τη διάρκεια του. Ομολογώ πως μου προκάλεσε ιδιαίτερη απορία όταν διάβασα ότι οι Lichtgestalt θα βγουν σε ευρωπαϊκή περιοδεία με τους Almanac και Gloryful, δύο αμιγώς heavy/power metal μπάντες που ουδεμία σχέση έχουν με τους συμπατριώτες τους.

Συμπερασματικά, το “Tempus Fight” μοιάζει ενδιαφέρον και γεμάτο ενέργεια άκουσμα, όμως αυτό ισχύει για ένα μη εξοικειωμένο αυτί. Όποιοι από εσάς βρίσκετε ενδιαφέρον στο συνδυασμό goth αισθητικής/φωνητικών με heavy riffs, καλό θα είναι να ρίξετε ένα άκουσμα και να κρίνετε μόνοι σας.

488