STORMBURST: “Raised To Rock”

Άλλη μια νεοσύστατη μπάντα μας έρχεται από τη Σουηδία.

Τα μέλη των Stormburst αποφάσισαν να αφήσουν στην άκρη τις διασκευές σε ροκ ήρωες του παρελθόντος και να το διασκεδάσουν γράφοντας τη δική τους μουσική. Η AOR Heaven άλλο που δε θέλει από το να “τσιμπάει” τέτοια γκρουπάκια αναβίωσης των ’80s κι έτσι το “Raised To Rock” είναι γεγονός.

Τώρα, για την ποιότητα του δίσκου, Σουηδία και κακό album σπάνια συναντιούνται. Συνήθως οι βόρειοι καταφέρνουν να προσφέρουν άκρως επαγγελματικές δουλειές, που όσο και αν (συνήθως) τους λείπει η πρωτοτυπία, είναι ποιοτικές. Και οι Stormburst δεν ξεφεύγουν από αυτό τον κανόνα.

Μπορεί να άφησαν στην άκρη τις διασκευές αλλά οι επιρροές τους, τους ακολουθούν σε κάθε νότα. Έτσι λοιπόν, στα 13 τραγούδια του δίσκου θα παρελάσουν από Kansas, Scorpions και Whitesnake μέχρι τους δικούς μας Outloud (αν θέλουμε ντε και καλά να βρούμε μια αναφορά και στις μέρες μας). Από εκεί και πέρα η παγίδα στην οποία πέφτουν, θεωρώ πως είναι ο αριθμός των τραγουδιών. Μπορεί τα album να μη χάνει τη συνοχή του αλλά κάποια στιγμή καταντάει κουραστικό, από την ώρα μάλιστα που δεν ακούς και τίποτα καινούργιο.

Μια συνολική διάρκεια στα 40’ με 9-10 τραγούδια θα έκανε την ακρόαση πιο ευχάριστη. Ένα ακόμα μειονέκτημα; Λείπει η μεγάλη μπαλάντα. Υπάρχει μια αλλά δεν είναι κάτι σπουδαίο, και συγνώμη μα όταν οι επιρροές σου είναι αυτές που αναφέραμε, πρέπει να γράψεις και τη μπαλαντάρα σου. Αντίστοιχα, υπάρχουν πολλά mid tempo κομμάτια που σου βγάζουν αυτή την 80s ονειρική-ταξιδιάρικη διάθεση.

Ευχάριστη κυκλοφορία το “Raised To Rock”. Δε διεκδικεί δάφνες πρωτοτυπίας αλλά στην τελική ο στόχος των δημιουργών του ήταν απλά να ροκάρουν και να διασκεδάσουν. Αυτό το έκαναν καλά. Τώρα αν κάποιοι ακόμα διασκεδάσουν μαζί τους, αυτό ο χρόνος θα το δείξει. Τη βάση πάντως την περνάνε άνετα.

520