HEAVY TEMPLE: “Chassit” EP

Και ναι, όπως είναι πασιφανές από το εξώφυλλο και το όνομα του γκρουπ, οι Heavy Temple είναι ακόμα ένα παιδί της revival πλημμύρας, και το “Chassit” είναι το 2ο EP τους το οποίο αρχικά κυκλοφόρησε τον Νοέμβριο του 2016 σε κασέτα και τώρα κυκλοφορεί κανονικά σε δισκάκι.

4 κομμάτια ψυχεδελικού doom rock με επιρροές προφανώς και κυρίως τους Sabbath και κάποιες άλλες πιο διακριτικά για γαρνιτούρα, το γνωστό στυλ “βαρύ groove για αρχή, ψυχεδελικό ορχηστρικό κόψιμο και μετά λίγο groove ακόμα” να κυριαρχεί σε όλα σχεδόν τα κομμάτια και γενικότερα όλα γνωστά και δοκιμασμένα.

Στο ζητούμενο “ποιότητα”, θα μπορούσα να πω ότι είναι ΣΧΕΔΟΝ άριστοι. Γιατί “σχεδόν”; Για τη γαμημένη την παραγωγή. Προφανώς η παλιατζούρα lo-fi παραγωγή είναι σήμα κατατεθέν του είδους αλλά ρε παιδιά, να υπάρχει και ένα μέτρο. Εντάξει, δεν είναι χάλια παντού αλλά σε κάποια σημεία τα έγχορδα ακούγονται σαν καραμούζα από το “τρίξιμο”, και αυτό το λέει κάποιος σαν τον υποφαινόμενο ο οποίος ταλαιπωρεί συστηματικά τα ηχεία του με τετρακάναλο μαυρομέταλλο και  χαρντκοροπάνκ ηχογραφημένο σε τουαλέτα βενζινάδικου. 

Γενικά παραπάνω από ικανοποιητική κυκλοφορία, κι αντιλαμβάνομαι ότι η Blue Cheer παραγωγή είναι ατού για κάποιους, αλλά νομίζω μπορούν και καλύτερα γιατί συνθετικά τουλάχιστον η γκάυλα τους είναι εμφανής και συμπαθέστατη.

513

Avatar photo
About Αλέξης Δρυμιώτης 479 Articles
Στριμωγμένος ανάμεσα σε Gen X και Millenials, από την γη του χαλλουμιού, βαρετός τύπος κατά τα άλλα, επιμένει ότι Black Metal Ist Klassenkrieg, Fascism Is A Fuck,Doom Or Be Doomed, In Grind We Crust.