MIDNIGHT ODYSSESY: “Silhouettes of Stars”

Το one man project του φουλ παραγωγικού Dis Pater, κλείνει δέκα χρόνια και ο αυστραλός το γιορτάζει με μια συλλογή, η οποία απευθύνεται στους fan του.

Το “Silhouettes of Stars” είναι ένας διπλός δίσκος, που περιλαμβάνει μπόλικο ακυκλοφόρητο υλικό, μια διασκευή στο “Cosmic Keys to My Creations & Times” των Emperor όπως και τα single “The Night Has Come for Me” και “Magica”.

Επί της ουσίας, ο Pater συγκέντρωσε όσα leftovers είχε στο συρτάρι του (μιας κι εύλογα δεν χωράνε πάντα όλες οι μακροσκελείς συνθέσεις του στα full length του) και τα εναπόθεσε σε μια δουλειά συνολικής διάρκειας 137 (!) λεπτών, η οποία σίγουρα παρουσιάζει ενδιαφέρον, μιας και το απόκοσμο ambient black metal με τα συμφωνικά στοιχεία των Midnight Odyssey μπορεί να φαντάζει κουραστικό από πλευράς χρόνου, από την άλλη, λειτουργεί ως ένα soundtrack που σε ταξιδεύει εκτός της στρατόσφαιρας.

Φυσικά, το “Silhouettes of Stars” δεν αφορά τόσο όσους δεν έχουν ασχοληθεί ξανά με το μουσικό ποιόν του Dis Pater, αλλά περισσότερο τους ήδη μυημένους. Αν βέβαια, αρέσκεσαι σε τέτοιους ήχους, μπορείς να ξεκινήσεις από τα δυο full length του.

Εν ολίγοις, μια όμορφη, αλλά συνάμα κι αχρείαστη ίσως κίνηση…

487

Avatar photo
About Στέφανος Στεφανόπουλος 1396 Articles
Γεννήθηκε την ίδια ακριβώς ημέρα με τα CD και μάλλον για αυτό ασχολείται τόσο πολύ με τη μουσική. Όταν δεν γράφει για αυτή, αγοράζει CD, και όταν δεν αγοράζει, θα τον βρείτε είτε να παριστάνει τον dj σε διάφορα μαγαζιά της Αθήνας, είτε να προσπαθεί να κατεβάσει κάποια ιδέα για διαφήμιση. Στο Rockway.gr εντάχθηκε το 2010 και κάπως, κάπου, κάποτε, βρέθηκε να κρατάει και τα κλειδιά του. Δεν συμπαθεί τους ψευτοκουλτουριάρηδες, τους ξερόλες και τη μουστάρδα. Δηλώνει εγωιστής, κυνικός και fan του Philip Dick.