SLAEGT: “Domus Mysterium”

Οι Δανοί Slaegt είναι ακόμα μία περίπτωση συγκροτήματος που εγκατέλειψε τον στεγνό black metal ήχο του ντεμπούτου του και εξελίχθηκε σε ένα υβρίδιο μαυρομέταλλου με πιο heavy, θρας και πιο παραδοσιακό σκοτεινό metal.

Συγκεκριμένα το “Domus Mysterium” ξεκινάει με ένα κλασικό επικό intro πριν βουτήξει στα νερά των Aura Noir και Bewitched, και πολλοί αρχικά θα πουν “ωχ, ακόμα μια black/thrash μπάντα”, αλλά αυτοί οι πολλοί βιάζονται να βγάλουν συμπεράσματα. Ναι, οι πιο πάνω επιρροές είναι εμφανείς, αλλά δεν είναι ολόκληρη η εικόνα. Αρκετά πιο ανάλαφροι από άλλους της ίδιας φάσης, αλλά ταυτόχρονα όχι τόσο χύμα και αλητεία όσο περιπτώσεις τύπου Darkthrone, ανήκουν περισσότερο στην κατηγορία των Ketzer παρά των Destroyer 666.

Στην μία σχεδόν ώρα που διαρκεί ο δίσκος, οι Slaegt δένουν αριστοτεχνικά το μαυρισμένο θρας τους με ατμοσφαιρικά και μελωδικά σημεία που παραπέμπουν ευθέως στους δύο πρώτους δίσκους των Iron Maiden, παίζουν με τον σκοτεινό (αλλά όχι καταθλιπτικό) ήχο της πρώτης γενιάς heavy/black των 80s και σε κάποιες περιπτώσεις φλερτάρουν διακριτικά με πιο  Bathory επιρροές χωρίς να περνάνε όμως εντελώς σε καθαρά epic καταστάσεις.

Γενικά σαν δουλειά το “Domus Mysterium” είναι διακριτική και παραπλανητικά απλοϊκή, αλλά μην σας ξεγελάει η φαινομενική λιτότητα, το δισκάκι είναι ποιοτικά άριστο και αξίζει προσεκτικής ακρόασης από τους fan του είδους, πολλοί θα εκπλαγούν ευχάριστα στην πορεία.

590

Avatar photo
About Αλέξης Δρυμιώτης 479 Articles
Στριμωγμένος ανάμεσα σε Gen X και Millenials, από την γη του χαλλουμιού, βαρετός τύπος κατά τα άλλα, επιμένει ότι Black Metal Ist Klassenkrieg, Fascism Is A Fuck,Doom Or Be Doomed, In Grind We Crust.