THE WRINKLED SUITS: “Suck The Gun”

Είναι κάποιες φορές που ένα συγκρότημα σε έχει κερδίσει πριν ακούσεις το ηχογραφημένο τους πόνημα.

Τέτοια περίπτωση είναι οι The Wrinkled Suits, οι οποίοι με την ηλεκτρισμένη και άκρως επιτυχημένη εμφάνιση τους στο άνοιγμα της συναυλίας των Imperial State Electric (link), μας έκαναν να κουνηθούμε και να ζεσταθούμε κατάλληλα. Προσωπικά, αναγκάστηκα να ακουμπήσω και το μικρό ποσό των 5 γιούρος για να πάρω το παρόν και να το προσθέσω στη συλλογή μου, με δώρο κονκάρδα σήμα τους, ένα ηλεκτρικό σίδερο.

Έχοντας συμπαθήσει το σύνολο του ήχου και του μαρκετινίστικου κομματιού της μπάντας, βάζω να παίξει το “Suck the Gun”.

Αυτό που ακούω είναι ηλεκτρικό garage rock νέας γενιάς (θυμήθηκα και πάλι τους αγαπημένους The Gun Club ειδικά στο εναρκτήριο “D.I.E.”) που κοιτάει πίσω στις ένδοξες μέρες του rockabilly, αλλά χωρίς να διστάσει να το συνδυάσει με το αλήτικο hard rock των LA Guns (βλέπε “Suck The Gun”). Όμορφες κι απλές μελωδίες, κολλητικά ρεφρέν, όμορφα solo, blues (τι κομματάρα το “Don’t Bother”) κι ένα συγκρότημα που έχει βρει τον ήχο του κι έχει μέλλον, αρκεί να το στηρίξουμε εμείς. Σας εγγυώμαι πως αξίζουν τον κόπο, έστω να πάτε να τους δείτε σε live.

Η παραγωγή είναι αρκετά καλή, με μια ένσταση στα φωνητικά που αρκετές φορές είναι πιο μπροστά από όσο πιθανόν να χρειάζεται. Νιώθω ερωτευμένος με την μπαλάντα “Little Girl”, το παλαιομοδίτικο “I Got you Now” (δείτε το video clip του παρακάτω), το σκοτεινό “Gutter”, όπως και με το πιο δυνατό κομμάτι του δίσκου, “Fight Tonight”.

Οι τρεις Αθηναίοι μάγκες με τα τσαλακωμένα κουστούμια καλά θα κάνουν να μη σιδερωθούν και να επιστρέψουν δριμύτεροι με ακόμα περισσότερα και ομορφότερα τραγούδια. Εγώ θα περιμένω με αυτιά ανοικτά!

580

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2101 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.