BELOW: “Upon a Pale Horse”

Δεύτερο άλμπουμ για τους Σουηδούς επικοντουμάδες Below και ο μουσικός αταβισμός συνεχίζεται ακάθεκτος.

Για όσους δεν είχαν μέχρι τώρα επαφή με τους κύριους τα πράγματα είναι απλά: Doomsword, Candlemass, Solitude Aeturnus, Solstice. Αν σας αρέσουν οι παραπάνω τότε χτυπήσατε τζακ-ποτ. Όπως και οι Αμερικάνοι Crypt Sermon, οι οποίοι είναι και συνομήλικοι σαν μπάντα, έτσι και οι Below κοιτάνε αυστηρά στο κλασσικό επικό doom/heavy με μόνη πιο σύγχρονη ίσως επιρροή τους Grand Magus της δεύτερης περιόδου τους, όταν δηλαδή και αυτοί το γύρισαν σε πιο “αντίκα” στιλ. 

Η συνταγή γνωστή αλλά διαχρονική, δηλαδή κλασικά μελωδικά φωνητικά, αργά σημεία και mid-tempo καλπασμοί, καμπάνες εκκλησίας και συνάξεις μαγισσών και όλα αυτά ντυμένα με πέτσινα μπουφάν και ζώνες με καρφιά. 

Συγκεκριμένο το κοινό δηλαδή, αλλά όσοι πιστοί θα προσκυνήσουν, οι συνθέσεις και εκτελέσεις είναι ποιοτικότατες, όρεξη και συναίσθημα υπάρχει,  και μπορεί η συνταγή να είναι κλασική και χιλιομαγειρεμένη αλλά όταν γίνεται σωστά είναι πάντα ευπρόσδεκτη.

539

Avatar photo
About Αλέξης Δρυμιώτης 479 Articles
Στριμωγμένος ανάμεσα σε Gen X και Millenials, από την γη του χαλλουμιού, βαρετός τύπος κατά τα άλλα, επιμένει ότι Black Metal Ist Klassenkrieg, Fascism Is A Fuck,Doom Or Be Doomed, In Grind We Crust.