THE WIZARDS: “Full Moon In Scorpio”

Αν υπάρχει πλέον μια σκηνή που δεν έχει έλλειψη από κυκλοφορίες, είναι η ρετρό hard rock/heavy metal.

Ναι, ακόμα μία μπάντα που θέλει να ξαναγυρίσει στα τέλη των 70s.

Ξέρετε από τώρα την φάση, BOC, Dio, Sabbath, Thin Lizzy, λίγο αλητεία, λίγο NWOBHM κλπ. Καλό; Pas Mal. Κάτι ιδιαίτερο; Μπα, δε θα το έλεγα. Τελικά καταλήγω στο εξής: υπάρχουν αρκετοί τρόποι να συνδυάσεις αυτές τις κλασικές επιρροές, αλλά όχι άπειροι, κάπου καταντάει επανάληψη, και όταν περνάς σε φάση επανάληψης αυτό που σε σώζει πλέον είναι η εμφανής κάβλα και η δεξιότητα.

Οι Ισπανοί The Wizards τεχνικά είναι καλοί, οι συνθέσεις καλούτσικες έως και πολύ καλές αλλά με περιστασιακές κοιλιές, τα φωνητικά καλούτσικα αλλά όχι εντυπωσιακά (ειδικά όταν πάνε γα Danzig-ισμούς κάπου χάνουν) και γενικά έχω την εντύπωση πως μια πιο χύμα, απλοϊκή και βρώμικη προσέγγιση ίσως να τους ωφελήσει αφού η πιο γυαλισμένη προσέγγιση μάλλον δεν τους αναδεικνύει.

Όχι άσχημα λοιπόν, δεν έχω ακούσει και τον πρώτο δίσκο τους για να ξέρω κατά πόσο βελτιωθήκανε ήδη σε σχέση με παλιότερα, αλλά σίγουρα μπορούν καλύτερα. Φίλοι του είδους και μυστακοφόροι με πέτσινα καλά θα κάνετε να τσεκάρετε, απλά κρατάτε μικρό καλάθι.

510

Avatar photo
About Αλέξης Δρυμιώτης 479 Articles
Στριμωγμένος ανάμεσα σε Gen X και Millenials, από την γη του χαλλουμιού, βαρετός τύπος κατά τα άλλα, επιμένει ότι Black Metal Ist Klassenkrieg, Fascism Is A Fuck,Doom Or Be Doomed, In Grind We Crust.