ROCKETT LOVE: “Grab The Rocket”

Ολοκαίνουργια μπάντα είναι οι Rockett Love και μας έρχονται από τη Σουηδία.

Με μόλις δυο χρόνια ζωής, φτάνουν στην κυκλοφορία του πρώτου τους full length μέσω της AOR Heaven, που ό,τι κινείται στο χώρο του μελωδικού Hard Rock/AOR το τσιμπάει.

Παρότι όμως η εταιρία προσπαθεί να μας παρουσιάσει τους Rockett Love σαν το νέο μεγάλο όνομα του είδους που γεμίζει venues από το πρώτο τραγούδι που κυκλοφόρησε και που ο lead κιθαρίστας Gustav Eklund έχει τόσο μαγικά δάχτυλα που μόνο με τους Michael Schenker και Gary Moore μπορεί να συγκριθεί, εγώ λυπάμαι αλλά δεν το βρήκα αυτό στα 11 κομμάτια του “Grab The Rocket”.

Αυτό που άκουσα ήταν συμπαθητικά τραγούδια που κινούνται σε safe δρόμους, προσκυνούν τα late 80s, πατάνε στους ίδιους ρυθμούς συνεχώς, τα riff είναι χιλιοακουσμένα και τα ρεφρέν αδιάφορα. Το “Rocket Love” που τους έκανε διάσημους είναι πράγματι από τις καλύτερες συνθέσεις του album και εύκολα μπορεί να του αποδοθεί ο όρος “ραδιοφωνικό”.

Από εκεί και πέρα δεν έζησα τις μεγάλες συγκινήσεις στο δίσκο. Άντε ίσως και το “Line Of Sight” που έχει μια μελωδική γραμμή που ξεφεύγει από τα υπόλοιπα και πιο μεγάλο ρεφραίν που σου βγάζει τη διάθεση να το τραγουδήσεις. Από την άλλη, τα πολύ ταιριαστά στο είδος φωνητικά του Daniel Samuelsson και η κιθαριστικότητα του εγχειρήματος με την έλλειψη πλήκτρων βοηθάνε το “Rocket Love” να τσιμπήσει κανά δυο πόντους παραπάνω.

Δίσκος που βγάζει ελπίδα για το μέλλον αλλά δεν μπορεί να δώσει το παραπάνω στο παρόν. Θεωρώ ότι στη σύγχρονη Σουηδική σκηνή υπάρχουν πολύ πιο ενδιαφέροντα group στο είδος για να ασχοληθεί κανείς.

586