CRYONIC TEMPLE: “Into the Glorious Battle”

Εννέα χρόνια μετά το (ομολογουμένως μέτριο) “Immortal”, οι εκ Σουηδίας power metallers Cryonic Temple επανεμφανίζονται με το πέμπτο τους full length, “Into the Glorious Battle”.

Όπως προδίδει το εξώφυλλο, αλλά και ο τίτλος, πρόκειται για ένα concept album με φουτουριστικά στοιχεία.

Προσωπικά δεν περίμενα και πολλά από το συγκρότημα, μιας και, παρά την αξιοπρεπέστατη δισκογραφία του, οι αλλαγές μελών και το μεγάλο διάλειμμα δεν είναι στοιχεία που προμηνύουν απαραίτητα καλά μουσικά μαντάτα. Ευτυχώς διαψεύστηκα, όχι πανηγυρικά μεν, αλλά διαψεύστηκα!

Το “Into the Glorious Battle” είναι λες κι έχει βγει από την χρυσή εποχή του euro-power και περιέχει τραγούδια mini-ύμνους, που εύκολα κοσμούν το CD-player σου για καιρό. Εύστοχα στημένο, με τις δικασίλες του, τις επικούρες του, τις μπαλαντούλες του, τα mid tempo κομματάκια του, τα όμορφα ρεφρενάκια του και γενικά όλα αυτά τα καλά που περιγράφουν ένα σωστό power δίσκο.

Επιπρόσθετα, η ιστορία που εξελίσσεται στιχουργικά, αποδίδεται εύστοχα από τα τραγούδια, αλλά η αλήθεια είναι πως η όλη φάση “επανάσταση στο μέλλον” έχει φορεθεί πολύ και δε με συγκινεί καθόλου.

Σίγουρα το album δε θα ταρακουνήσει το μουσικό σου γίγνεσθαι, αλλά θα αποτελέσει μια ωραιότατη προσθήκη στη συλλογή σου, ειδικά αν μεγάλωσες στα μέσα των ‘90s ή έστω δηλώνεις fan της new wave of power metal σκηνής των early ‘00s.

Οι Cryonic Temple επέστρεψαν δυναμικά, τίμια και ταπεινά, δείχνοντας μέσω του “Into the Glorious Battle” πως υπάρχει θέση και για αυτούς στο προσκήνιο.

453

Avatar photo
About Στέφανος Στεφανόπουλος 1396 Articles
Γεννήθηκε την ίδια ακριβώς ημέρα με τα CD και μάλλον για αυτό ασχολείται τόσο πολύ με τη μουσική. Όταν δεν γράφει για αυτή, αγοράζει CD, και όταν δεν αγοράζει, θα τον βρείτε είτε να παριστάνει τον dj σε διάφορα μαγαζιά της Αθήνας, είτε να προσπαθεί να κατεβάσει κάποια ιδέα για διαφήμιση. Στο Rockway.gr εντάχθηκε το 2010 και κάπως, κάπου, κάποτε, βρέθηκε να κρατάει και τα κλειδιά του. Δεν συμπαθεί τους ψευτοκουλτουριάρηδες, τους ξερόλες και τη μουστάρδα. Δηλώνει εγωιστής, κυνικός και fan του Philip Dick.