ALUK TODOLO: “Archives Vol.1”

Τρίτη φορά που συναντώ τους Aluk Todolo κι όσο πάει η σχέση μας γίνεται σαν εκείνες που αν και σε χτυπάει, λες “κατά βάθος με αγαπάει”.

Οι Γάλλοι ινστρουμενταλιστές που ακούν στο όνομα Aluk Todolo, αφού έχουν κυκλοφορήσει 4 ολοκληρωμένα πονήματα, δυο ΕΡ και κάποιες συνεργασίες, αποφάσισαν να κυκλοφορήσουν ένα album/ ανθολόγιο. Μάζεψαν κομμάτια που είχαν στην άκρη στην ως τώρα δεκαετή πορεία τους, αλλά δεν τα πέταξαν απλά σε χρονολογική σειρά και πάρε να’ χεις.

Με τη λογική που είχαν και στο “Voix”, που ήταν και το πιο πρόσφατο full length τους, τα κατέταξαν ανάλογα με την αισθητική και δυναμική τους, έτσι ώστε όπως χύνονται το ένα μέσα στο άλλο να δημιουργούν ένα ενιαίο και αναπόσπαστο έργο.

Μεταξύ τους δεν υπάρχει ηχητικό κενό κι αλλά η χρονολογική απόσταση που έχουν το ένα από το άλλο, φαίνεται και δημιουργεί μια έλλειψη ισορροπίας στο σύνολο (ίσως και ηθελημένα, δεν γνωρίζω).

Drone ambient υπόβαθρο με kraut κιθαριστικό συναίσθημα, μια αίσθηση ανατολίτικης μουσικής που και που, μουσικές λούπες που σου τεντώνουν τα νεύρα, σκοταδισμός και εσωτερισμός. Οι Aluk Todolo είναι σαν τον κυβισμό. Δεν μπορεί να τους ακουμπήσει όλους αυτός ο ήχος, αλλά θα δημιουργήσει σκληρό πυρήνα ακολούθων.

Πάντως, αν δεν έχεις ακούσει πριν Aluk Todolo, ξεκίνα πρώτα με το “Voix” γιατί το απότομο θα σου φέρει ναυτία.

Οι Γάλλοι ξέρουν να σου βγάζουν αυτά που δεν περίμενες να υπάρχουν μέσα σου. Το αν αυτό το θέλεις να γίνεται, είναι δικό σου θέμα! Εγώ πάλι, είμαι με τις ώρες μου…

471

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2110 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.